Αυστηρή απάντηση του Προέδρου στον Βενιζέλο

Για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή για τον Λογιστικό Ελεγχο του χρέους

Σε αυστηρό ύφος απάντησε χθες το απόγευμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο η Προεδρία της Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παυλόπουλο, με την οποία τον «εγκαλούσε» για την απόφασή του να απευθύνει μήνυμα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Οπως φαίνεται, ο κ. Βενιζέλος ενοχλείται από την έρευνα, που μπορεί να βγάλει «λαβράκια», και σπεύδει με κάθε τρόπο να μειώσει τη σημασία της. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να «μαλώνει» με απαράδεκτο ύφος τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.

Mε δηκτικό τρόπο

Ο κ. Βενιζέλος, με δηκτικό τρόπο, ανέφερε στην επιστολή του: «Με έκπληξη είδα στην τηλεόραση να μετέχετε και να προσφωνείτε την εναρκτήρια συνεδρίαση της πρωτοφανούς διαδικασίας ”συγκρότησης επιτροπής” που, χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, προτίθεται να συγκροτήσει με απόφασή της η κυρία πρόεδρος της Βουλής, υπό τον τίτλο ”Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους”» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι επιχείρησαν να σας καταστήσουν συνυπεύθυνο ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν άφησε την επίθεση αναπάντητη και με δική του επιστολή ανέφερε στον κ. Βενιζέλο, σε αυστηρό ύφος και με ελαφρά ειρωνεία: «Κύριε πρόεδρε. Ελαβα την επιστολή σας και διάβασα με προσοχή τις προσωπικές σας απόψεις, όπως διατυπώνονται σ’ αυτήν. Από το περιεχόμενο -διότι αυτό πρωτεύει- της ομιλίας μου, στην οποίαν αναφέρεσθε, προκύπτει σαφώς ότι έχω πλήρη συναίσθηση, θεσμική και πολιτική, του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Και, συνακόλουθα του τρόπου αποτελεσματικής υπεράσπισης, από την πλευρά μου, του Εθνικού Συμφέροντος. Με εκτίμηση. Προκόπιος Παυλόπουλος».

Προηγουμένως, δημιουργήθηκε ζήτημα για το αν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί η απάντηση του κ. Παυλόπουλου ή όχι. Η Προεδρία ανέφερε ότι δεν επρόκειτο να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, κάτι που ισχύει συνολικά για την αλληλογραφία του ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς, αφήνοντας τους χειρισμούς στη διακριτική ευχέρεια του Ευ. Βενιζέλου. «Αν θέλει ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να τη δώσει στη δημοσιότητα με δική του ευθύνη, όπως έκανε και το μεσημέρι. Αν δεν το κάνει, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί» ήταν το σχόλιο κύκλων της Προεδρίας.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ούτε ο κ. Βενιζέλος επρόκειτο να δώσει στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή του κ. Παυλόπουλου, εφόσον κάτι τέτοιο υπήρχε κίνδυνος να θεωρηθεί «αντιδεοντολογική ενέργεια». Ομως, το ζήτημα της σύγκρουσης, όσο περνούσε η ώρα, έπαιρνε διαστάσεις. Ετσι, λίγο αργότερα, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε «γραμμή» και με ανακοίνωσή του έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Παυλόπουλου

Ν. Σταυρουλάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα