ΤΟΥΝΕΛ με «θηρία»!

Το Βερολίνο κλιμακώνει τους εκβιασμούς (με ορίζοντα τον Ιούνιο) για να υποχρεώσει τον Τσίπρα να συμφωνήσει. Ο γρίφος του Βενιζέλου στη Βουλή για τις δεσμεύσεις (αλά Κάννες) του πρωθυπουργού στην επταμερή

Η αβεβαιότητα των οικονομικών προοπτικών πυροδοτεί τα σενάρια και για πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Πίσω από τον καπνό των τελευταίων δηλώσεων και αντιπαραθέσεων υπάρχει μάλιστα και φωτιά. Οι διεργασίες και οι πιέσεις εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδας για τον σχηματισμό μιας νέας, πιο «διευρυμένης» κυβέρνησης (με ονομασίες που ποικίλλουν) έχουν πυκνώσει και οι προσεχείς εβδομάδες θεωρούνται καθοριστικές.

Η τελευταία δημόσια αψιμαχία ως προς αυτό σημειώθηκε τη Δευτέρα, στη συζήτηση της Βουλής για την Εξεταστική Επιτροπή, όταν ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. τον ρώτησε: «Σας ζήτησε κανείς, κύριε Σαμαρά, να μπείτε σε οικουμενική κυβέρνηση και δεν το ξέρω ή μήπως νοσταλγήσατε την περίοδο των Καννών;» Πραγματικός αποδέκτης της πρωθυπουργικής αιχμής δεν ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά οι παράγοντες του εσωτερικού και του εξωτερικού που προωθούν τα σχέδια περί «οικουμενικής κυβέρνησης». Είχε προηγηθεί, προ ημερών, η δήλωση του κ. Σαμαρά στο Bloomberg ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού εφόσον δημιουργηθεί πρόβλημα για τις μεταρρυθμίσεις και «εάν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη». Πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν αυτή τη δήλωση μόνο με τα εσωκομματικά προβλήματα του κ. Σαμαρά μετά την εκλογική ήττα, αλλά η ερμηνεία της είναι πολύ ευρύτερη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία» που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο 11/04/15

Διαβάστε την «δημοκρατία» σε ψηφιακή μορφή κάνοντας κλικ εδώ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα