Στο Διαδύκτιο η άγνωστη περιπέτεια του Σπ. Κουβέλη

Θύμα ληστείας έπεσε πριν από περίπου 20 ημέρες στα Εξάρχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης. Το περιστατικό δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την Ελληνική Αστυνομία και δεν θα γινόταν ποτέ γνωστό, αν χθες δεν δημοσιοποιούσαν την πράξη τους οι ίδιοι οι δράστες, μέσω της ιστοσελίδας athens.indymedia.org, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ξυλοκόπησαν, επίσης, τον βουλευτή! Οι «άγνωστοι αναρχικοί», όπως υπογράφουν το κείμενο με το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη, δημοσίευσαν, μάλιστα, και δύο φωτογραφίες από τα «κατασχεθέντα» προσωπικά αντικείμενα του κ. Κουβέλη, ενώ, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν στη συγκεκριμένη πράξη ως απάντηση στη βία των πολιτικών! Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τη ληστεία, όχι όμως και τον ξυλοδαρμό, και αποδίδει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην προσπάθεια κάποιων να προσδώσουν πολιτικό υπόβαθρο σε μια ληστεία!

 

«Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητό του. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε. Τον γρονθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γίνεται και από τη μεριά των πολιτικών. Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν: ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στιλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!) και η βουλευτική του ταυτότητα. Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε» αναφέρουν στο κείμενό τους οι «άγνωστοι αναρχικοί», που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση και αφιερώνουν την πράξη τους στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς!

 

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Κουβέλης, μιλώντας χθες στη «δημοκρατία», επιβεβαίωσε ότι η ληστεία έγινε, αλλά σε βάρος του οδηγού-φρουρού του, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο όσο εκείνος δειπνούσε σε εστιατόριο της περιοχής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι άγνωστοι αφαίρεσαν την τσάντα από τον οδηγό του, χωρίς να ξυλοκοπήσουν κάποιον ή να προκαλέσουν ζημιές στο πολυτελές όχημα. Τέλος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο φρουρός του ήταν άοπλος, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι αφαίρεσαν και τον υπηρεσιακό οπλισμό του!

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: