Ο Γιωργάκης (και πάλι) στο Μαξίμου

Εσπευσε να συναντήσει (ξαφνικά) τον Τσίπρα παριστάνοντας τον «θεσμικό» παράγοντα

Επιστροφή στα παλιά λημέρια, έστω και από τη θέση του… εξωκοινοβουλευτικού παράγοντα, επιχείρησε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά, ζήτησε (και πέτυχε) να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για να συζητήσουν, επισήμως, την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις δυσκολίες που συναντά η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Ανεπισήμως, ο κ. Παπανδρέου βρήκε την ευκαιρία να εμφανισθεί ως… άτυπος διαμεσολαβητής, επικαλούμενος το μοναδικό αξίωμα που πλέον διατηρεί, αυτό του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, μετέφερε στον κ. Τσίπρα το αρνητικό κλίμα που ο ίδιος εισπράττει τις τελευταίες ημέρες από παράγοντες του διεθνούς πολιτικοοικονομικού χώρου.
Αμετανόητος, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που είχε δρομολογήσει η δική μου κυβέρνηση το 2009 και έμειναν στη μέση». Κι αυτό διότι η μοναδική «μεταρρύθμιση» που εμφάνισε η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, η οποία κάθε άλλο παρά στη μέση έμεινε…

Ο κ. Τσίπρας περιορίστηκε στο να ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις «κόκκινες γραμμές» (τις οποίες απαρίθμησε ταυτόχρονα στο πρακτορείο Reuters).
Οσο για το περίφημο δημοψήφισμα; «Ουδέν σχόλιο» είναι η απάντηση από τους επιτελείς των δύο ανδρών. Η πλευρά Παπανδρέου, πάντως, δείχνει να το θέλει (για να πάρει προφανώς τη ρεβάνς), καθώς συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής του τόσο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου όσο και μετά, με δίλημμα την αποδοχή ή όχι ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Θετική απάντηση από τον πρωθυπουργό, πάντως, δεν πήρε.

Με το άκρως ειρωνικό σχόλιο «Ωραία ατμόσφαιρα» υποδέχθηκε το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση. Αφήνει, μάλιστα, να εννοηθεί «προσέγγιση» του ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό παρελθόν, καθώς υπενθυμίζει ότι ο κ. Τσίπρας «φρόντισε να εξαιρέσει από το έργο της Εξεταστικής» την περίοδο των κυβερνήσεων Καραμανλή, ενώ στη σχετική συζήτηση στη Βουλή «έδειξε ενδιαφέρον για το πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις Κάννες».

Μαρίνα Μάννη

Ονειρεύεται  επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ούτε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου φαίνεται ότι κατάλαβε τι έγινε, παρότι οι Ελληνες ψηφοφόροι τον «μαύρισαν», και επιμένει να θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, όπου πάντως του έχουν κλείσει την «πόρτα» μετά την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV δήλωσε ότι, δεδομένης της αποχώρησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του Κινήματος, δέχεται εισηγήσεις να… αναλάβει πρωτοβουλίες. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «δεν είναι ευχάριστο ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού να είναι κατακερματισμένος» και συμπλήρωσε πως «η επανενοποίηση είναι απαραίτητη, δεν είναι όμως θέμα προσώπων, αλλά αρχών».
Παρότι όμως φιλοδοξεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε εκ νέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι δεν τον στήριξε έπειτα από όσα συνέβησαν στις Κάννες και ότι συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησής του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα