Θράκη: Θράσος για τον Επιτάφιο!

Απίστευτο άρθρο δημοσιογράφου σε τοπική (φιλοτουρκική) εφημερίδα επειδή έγινε κανονικά η περιφορά στο χωριό Εχίνος

Εκτός ελέγχου δείχνει να είναι πλέον η κατάσταση στη Θράκη, με τους τουρκόφιλους να έχουν πλέον λόγο ακόμη και για… την περιφορά του Επιταφίου! Η τουρκόφιλη τοπική εφημερίδα «Τρακιανίν Σεσί» της Ξάνθης, γνωστή για την επιθετική προπαγάνδα της υπέρ των «γερακιών» της Ημισελήνου, ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Δημοσίευσε προκλητικό άρθρο υποστηρίζοντας ότι στο χωριό Εχίνος δεν ζει πλέον κανένας χριστιανός και πως «η περιφορά (του Επιταφίου) έγινε με χριστιανούς που μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη».

Το κείμενο υπογράφει ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ, ο οποίος, με αφορμή την περιφορά του Επιταφίου στον Εχίνο, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛ. «Μετά το 1974, ποτέ και καμία κυβέρνηση δεν έκανε θρησκευτική προβοκάτσια κατά της μειονότητάς μας. Αλλά η κυβέρνηση, που τιμήθηκε με τρεις βουλευτές από τη μειονότητά μας, αυτό το Πάσχα προέβη σε θρησκευτική προβοκάτσια στη δυτική Θράκη. Και μάλιστα πού; Στο χωριό του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στον Εχίνο!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντεντέ.

Στο άρθρο του υποστηρίζει απερίφραστα ότι στον Εχίνο, όπου δεν ζει ούτε ένας χριστιανός, ο ελληνικός στρατός κατασκεύασε κάποτε ένα μικρό αυθαίρετο εκκλησάκι. «Εκεί, υπό την ηγεσία του Δ΄ Σώματος Στρατού και με χριστιανούς που μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη, οργανώθηκε περιφορά του Επιταφίου. Το περιστατικό αυτό είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο. Είναι ένα ρεζιλίκι» τονίζει ο ίδιος.

Ο Ντεντέ δεν διστάζει μάλιστα να προχωρήσει και σε μια εμπρηστική αναφορά στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις: «Εάν ένας φανατικός μουσουλμάνος, με φουσκωμένα μυαλά, την ώρα που ο Επιτάφιος περιφερόταν στους δρόμους του χωριού, επετίθετο και πετούσε μία μολότοφ, άραγε τι θα γινόταν;» γράφει. Μάλιστα, η ίδια εφημερίδα στο σάιτ της έχει ανώνυμη ανάρτηση που αναφέρει ότι «οι ψυχραιμότεροι συγκράτησαν τους νεαρούς του χωριού και δεν είχαμε κάποιο επεισόδιο»…

Ο ίδιος καλεί τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης και τις τοπικές Αρχές να σταματήσουν τη «χριστιανική προπαγάνδα», ενώ κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Με αυτήν την πορεία, δεν θα εκπλαγώ αν σύντομα δω και στα μειονοτικά μας σχολεία να δίνονται μαθήματα χριστιανισμού από παπάδες»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα