Η ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ

Εισερχόμαστε στην κύρια φάση της ανατάραξης. Προσδεθείτε! Η κυβέρνηση δραματοποιεί την κατάσταση για να διευκολυνθεί στην ανακυβίστηση απέναντι στην κοινή γνώμη και στους εταίρους. Ο υπουργός Οικονομικών απευθύνει βιντεοσκοπημένα διαγγέλματα ότι η Ελλάδα βρίσκεται προ «μοντέρνου πραξικοπήματος», το οποίο σχεδιάζουν δήθεν οι τράπεζες. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με το Μαξίμου υποθέτω, παίζει το χαρτί της εσωτερικής στάσης πληρωμών – της μη καταβολής των συντάξεων. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.

Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε έως αυτό το σημείο, ώστε μέχρι τα τέλη του μηνός και αφού προηγηθεί μια «δραματική… δραματοποίηση» να κάνουν παρέα την ανακυβίστηση υπουργοί, κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκλογική βάση. Η προσγείωση στην πραγματικότητα και η βιαίη ωρίμανση των συριζαίων ξυλοκόπων μπορούσε να γίνει και με τρόπο που δεν θα βλάψει την χώρα. Δεν χρειαζόταν να στηθεί όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι με τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, προκειμένου να αναγκαστούν οι δήμαρχοι – περιφερειάρχες της Ν.Δ., που ανοήτως έπεσαν στην παγίδα του Μαξίμου, να απελευθερώσουν τα διαθέσιμα για να εκταμιευθούν οι συντάξεις.

Για να μην ενοχοποιηθούν έναντι των πολιτών για τη στάση πληρωμών (άλλη φορά για τέτοια θέματα ας αποφασίζουν μόνοι – αυτούς εξέλεξε ο λαός, όχι τη Συγγρού). Δεν χρειαζόταν επίσης να βγει στα κανάλια αυτός ο τραγικός τύπος που παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών για να κατηγορήσει τις τράπεζες ότι επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης. Τη δική του υπογραφή έχει το κείμενο συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου με τους δανειστές, όχι του Σάλλα, του Κωστόπουλου και του Ντράγκι. Ας τσακιστεί, λοιπόν, να τρέξει να υλοποιήσει όλα όσα δεσμεύθηκε να κάνει για λογαριασμό της Ελλάδας – φυσική κατάσταση για κατοστάρι, άλλωστε, διαθέτει.

Μην αναζητούν αυτός και οι όμοιοί του άλλοθι για την απίστευτη δειλία τους να νομοθετήσουν τις μεταρρυθμίσεις που έταξαν στον ελληνικό ή στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα. Γιατί, στην πραγματικότητα, ο πραγματικός εχθρός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε οι τραπεζίτες ούτε οι αφελείς νεοδημοκράτες δήμαρχοι, που είδαν το τυρί αλλά όχι τη φάκα, ούτε τα ΜΜΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ! Και ο εχθρός αυτός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με εκλογές ούτε με δημοψηφίσματα ούτε με άλλα τερτίπια. Αντιμετωπίζεται με την αλήθεια και το ξεβόλεμα. Ο καιρός που τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης σχολίαζαν τις εξελίξεις με καπουτσίνο από το Φίλιον και με τη φρούδα, αόριστη ελπίδα ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» τελείωσε. Ή κυβερνήστε αποφασιστικά στο όνομα του ελληνικού λαού ή παρατήστε τα, αν δεν το αντέχει η αριστεροσύνη σας. Παιχνίδια με το υστέρημα των πολιτών, τέλος.

Mανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα