Νέες αφίξεις στον ανακριτή για τα στημένα

Στην «οργάνωση» μέλη ΕΠΟ, πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ και ο Γ. Σπανός

Νέοι κατηγορούμενοι, πέντε στον αριθμό, εμφανίστηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται ότι έστηνε ποδοσφαιρικά ματς προκειμένου να αποκομίσει κέρδη σε βάρος των φιλάθλων. Ολοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, εντός του Μαΐου, όπως έχει συμβεί και με τους περισσότερους κατηγορουμένους που βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή, τις προηγούμενες ημέρες.

Μεγαλοστελέχη

Ειδικότερα, ενώπιον του κ. Ανδρέαδη βρέθηκαν δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της, ωστόσο όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή τους. Αλλος ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ, ο οποίος είχε κληθεί για χθες, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή λόγω κωλύματος και θα βρεθεί ενώπιόν του σε άλλη ημερομηνία, η οποία, όμως, δεν έγινε γνωστή.

Νωρίς το πρωί, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, συνοδεία του δικηγόρου του Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Ο κ. Σπανός κλήθηκε από τον ανακριτή για το αδίκημα της δωροδοκίας – δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 5 Μαΐου. Η υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Σπανό είναι ίδια με αυτή για την οποία κατηγορείται και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου και έχει να κάνει με την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Ατρόμητος (τελικό αποτέλεσμα 2-1) της 4ης Φεβρουαρίου 2015.

Για το συγκεκριμένο ματς υπήρξε κατάθεση του Τάκη Φύσσα ενώπιον του κ. Ανδρεάδη, στην οποία ανέφερε ότι ο τότε προπονητής του Ατρομήτου Ρικάρντο Σα Πίντο τού είπε ότι δέχτηκε παρεμβάσεις από την ομάδα του Περιστερίου ώστε να αφήσει εκτός αγώνα με τον Ολυμπιακό τέσσερις σημαντικούς παίκτες. Αυτή η κατάθεση προκάλεσε την απαγγελία νέων κατηγοριών σε βάρος εμπλεκομένων στην υπόθεση που δεν περιλαμβάνονταν στο πόρισμα του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την εγκληματική οργάνωση, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο χρονικό διάστημα.

Την επόμενη εβδομάδα (;) ο Μαρινάκης

Συνεχίζεται η παρέλαση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη πρόκειται να βρεθεί ίσως το πιο «βαρύ» όνομα που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ηδη, η πλειονότητα των εμπλεκομένων έχει λάβει προθεσμίες για να απολογηθεί εντός του Μαΐου.

Το πόρισμα

Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, το πιο ηχηρό όνομα στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτό του προέδρου και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ακόμα δεν έχει προσέλθει στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα