Οι «αετοί» υποκλίθηκαν στο Δίστομο

Το μαρτυρικό Δίστομο επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα αντιπροσωπία των σπουδαστών της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), συνοδευόμενη από τους διοικητές των σχολών τους υποπτέραρχο Παντελή Σαπαντζόγλου και ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σεβαστάτο και αξιωματικούς. Η επίσκεψη των αυριανών άγρυπνων φρουρών του Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος προσκυνηματικών επισκέψεων σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης οι αρχηγοί των σχολών της Πολεμικής Αεροπορίας κατέθεσαν στεφάνια στο Μαυσωλείο Διστόμου, όπου αναγράφονται τα ονόματα των 218 θυμάτων της πρωτοφανούς σφαγής που συντελέστηκε από φάλαγγα των Ες-Ες στις 10 Ιουνίου του 1944. Την αντιπροσωπία των σπουδαστών υποδέχτηκαν στο χωριό ο δήμαρχος Διστόμου – Αραχώβης – Αντίκυρας Ιωάννης Γεωργάκος, καθώς και ο αντιδήμαρχος, Λουκάς Ζήσης, ενώ η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση και ενημέρωση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 17 Απριλίου περίπου 100 σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Τόσκα και τον διοικητή της σχολής, υποστράτηγο Δημήτρη Ρέσκο, επισκέφθηκαν τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και απέδωσαν τιμές στους νεκρούς του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τη 13η Δεκεμβρίου 1943. Την αντιπροσωπία των τεταρτοετών Ευελπίδων υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χουλιάρας.

Αγγ. Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα