«Μετακομίζει» λόγω υψηλής φορολογίας η HSBC

Προτάσεις για μεταφορά των κεντρικών της στην Ασία

Το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εκτός Βρετανίας είπε ότι άρχισε να εξετάζει η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, η HSBC Holdings, μετά από μια σειρά ρυθμιστικών και διαρθρωτικών αλλαγών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Οι μέτοχοι της τράπεζας έχουν ζητήσει από τη διοίκηση να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς των κεντρικών της γραφείων στην Ασία, ενδεχομένως και πάλι στο Χονγκ Κονγκ, λόγω του υψηλού τραπεζικού φόρου και άλλων δαπανών με τις οποίες επιβαρύνεται διατηρώντας την έδρα της στο Λονδίνο.

«Το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε από τη διοίκηση να ξεκινήσει να εξετάζει πού θα ήταν το καλύτερο μέρος για να έχει η HSBC την έδρα της σε αυτό το νέο περιβάλλον» δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Ντάγκλας Φλιντ την Παρασκευή.

«Πρόκειται για περίπλοκο ζήτημα και είναι πολύ νωρίς να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει αυτό ή τι κατάληξη θα έχει. Ωστόσο, η διαδικασία έχει ξεκινήσει» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα