Η Ανγκελα Μέρκελ γνωρίζει τα πάντα

Η άγνωστη εξομολόγηση της καγκελαρίου λίγο πριν από τις εκλογές

H ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι αληθινή και τη γνωρίζω από πρώτο χέρι. Μου την έχουν πει καιρό τώρα, αλλά σήμερα κρίνω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να τη μοιραστώ μαζί σας. Τώρα που τελειώνουν οι αυταπάτες. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι η Μέρκελ, τόπος του «επεισοδίου» η Καγκελαρία και μάρτυς ένας πατριώτης. Η καγκελάριος εκτιμά πολύ την προσφορά της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας της, καθώς βοηθά με τα Μουντιάλ που κερδίζει στην οικοδόμηση της εικόνας μιας πλούσιας, αποτελεσματικής και εργατικής χώρας. Για να τιμήσει τον ηγέτη της ομάδας, τον προπονητή Γιοακίμ Λεβ, η καγκελάριος τον καλεί τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στην Καγκελαρία και του κάνει το τραπέζι. Μη νομίσετε ότι είναι γεύμα για δύο. Η καγκελάριος καλεί μεν τον Λεβ, αλλά του επιτρέπει να έχει μαζί και τους φίλους του.

Η τελευταία επίσκεψη του Λεβ στην Καγκελαρία έγινε αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, πριν από τις δικές μας εκλογές. Ανάμεσα στους φίλους του Λεβ ήταν και ένας Ελληνας από τη Στουτγάρδη. Η Μέρκελ, γνωρίζοντας πλήρως τη σύνθεση της παρέας, δεν «φυλάχτηκε». Ανοιξε συζήτηση και για την Ελλάδα. Ηταν τότε απογοητευμένη με την κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε διακόψει τις μεταρρυθμίσεις. Οταν ρωτήθηκε για τον επερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Αν αυτή είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, οφείλουμε να τη σεβαστούμε». Αυτό που εντυπωσίασε όμως τον Ελληνα συνδαιτυμόνα εκείνο το μεσημέρι ήταν ο βαθμός ενημέρωσής της για τα ελληνικά πράγματα: η βαθιά γνώση της για τα συμφέροντα που εμπόδιζαν την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, την πώληση βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ, την έλλειψη κτηματολογίου. Αυτό όμως που τον «καθήλωσε» ήταν η αφήγησή της για τον τρόπο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού. Οι Γερμανοί μέσω της «Task Force» έχουν μελετήσει κάθε γραμμή και κάθε κωδικό του. Η καγκελάριος έδειξε να γνωρίζει από ποιον κωδικό φεύγουν λεφτά, με ποιον αρχικό προορισμό, πού κολλάνε και πού καταλήγουν. Ο Ελληνας που έδωσε το «παρών» στο γεύμα μού εξομολογήθηκε το εξής:

«Τα ήξερε τόσο καλά στις λεπτομέρειές τους, ώστε, όταν σηκώθηκα από το τραπέζι, είχα την εντύπωση πως είχα περάσει το μεσημέρι μου με τον Ελληνα πρωθυπουργό -αμφιβάλλω αν τα ξέρει τόσο καλά- και όχι με την καγκελάριο!» Σας αποκαλύπτω σήμερα την ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τρόικα και Ράιχενμπαχ είχαν υποδείξει στη Μέρκελ πού είναι κρυμμένα τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, γι’ αυτό και δεν μάσησε στις απειλές «ρευστό τέλος». Ο δεύτερος είναι ότι, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων, ας έχουμε υπόψη ότι οι δανειστές γνωρίζουν πού βρίσκεται τοποθετημένη μέχρι και η τελευταία βίδα του ελληνικού κράτους και πόσο λασκαρισμένη είναι. Αντί λοιπόν να ψάχνουμε δικαιολογίες για τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να αποφύγουμε, ας είμαστε έτοιμοι για την πικρή αλήθεια. Η ρήξη είναι αδύνατη. Θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια του πλανήτη.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα