Tα μαγευτικά φιόρδ της λίμνης Κερκίνης!

Σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή στο φράγμα Λιθοτόπου του Στρυμόνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει η ζωή στη λίμνη Κερκίνη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον προηγούμενο μήνα. Τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα πλέον έχουν «μπει στο αυλάκι» και η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της, προσκαλώντας τους επισκέπτες για χαλάρωση και εκδρομές στη φύση.

Οι συνεχείς νεροποντές του προηγούμενου μήνα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περισσότερα από 40.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Γα πολλές μέρες η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη βρισκόταν πάνω από το όριο συναγερμού, εξαιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων που έφερνε ο Στρυμόνας από τη γειτονική Βουλγαρία. Ευτυχώς το φράγμα Λιθοτόπου στη λίμνη άντεξε τη δοκιμασία, ενώ χρειάστηκε και η βοήθεια δυνάμεων του Στρατού, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η κατάσταση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «δημοκρατία», έχει εξομαλυνθεί τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες και η περιοχή είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους εκδρομείς. Τα πανέμορφα «φιόρδ» της λίμνης θυμίζουν Σκανδιναβία και μια βαρκάδα χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές βάρκες, που ονομάζονται πλάβες, ή και κανό αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Η Κερκίνη είναι τα τελευταία χρόνια αγαπημένος προορισμός για τουρίστες κάθε ηλικίας. Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν περιηγήσεις στην παράκτια περιοχή και στο βουνό με ποδήλατα και πεζή. Οι ήχοι, τα τοπία, η επαφή με τη φύση της περιοχής αποτελούν μία συγκλονιστική εμπειρία, ενώ πραγματοποιούνται και εξορμήσεις με τζιπ 4×4 για απαιτητικούς και… περιπετειώδεις επισκέπτες.
Μοναδική ατραξιόν αποτελεί πλέον και η ιππασία στο όμορφο περιβάλλον της λίμνης. Η ομάδα Ιχνηλάτης διαθέτει 30 άλογα και πουλάρια που προσφέρονται για μια ήρεμη βόλτα δίπλα στη λίμνη, στο δάσος ή για μια περιπέτεια στα καταπράσινα μονοπάτια του όρους Κρούσσια, διασχίζοντας πυκνές συστάδες βελανιδιών.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα