Ο Μαρινάκης απέφυγε (!) τον ανακριτή

«Τον τρομάζει η αρνητική δημοσιότητα», δήλωσε παράγοντας! Απαγόρευση ενασχόλησης με την μπάλα για Κομπότη

Εστησε τον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς δεν εμφανίστηκε χθες στο «ραντεβού» τους, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία διά μέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου του Βασίλη Δημακόπουλου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μόνος κατηγορούμενος που δεν εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή, καθώς, σύμφωνα με ποδοσφαιρικό παράγοντα, επιθυμούσε να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα που θα προκαλούσε η παρουσία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β. Μαρινάκης πρόκειται να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του πορίσματος του πρώην αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, για την υπόθεση αποδίδονται στον κ. Μαρινάκη τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες. Πρόκειται γι’ αυτές της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατ΄ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, και της ηθικής αυτουργίας σε κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώπιον του κ. Ανδρεάδη προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα βρέθηκε χθες ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο περιοριστικός όρος της μη συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση του. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος όρος έχει επιβληθεί σε ακόμα τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση, οι οποίοι απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις, τις οποίες θεωρούμε ειλικρινείς και βάσιμες» ανέφερε ο κ. Κομπότης, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια. Νωρίς το πρωί ακόμα δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς στις αρχές Ιουνίου. Πρόκειται για τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Θόδωρο Κουρίδη (2 Ιουνίου) και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ Αριστείδη Σταθόπουλο (3 Ιουνίου). Οι επόμενες απολογίες για την υπόθεση είναι προγραμματισμένες την προσεχή Πέμπτη, όταν ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν εν ενεργεία διαιτητές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα