Βενιζέλος: Κουκουλοφόρος εξωτερικού ο Τσίπρας, η στάση του μας υπονόμευε. Μας δουλεύει εν ψυχρώ

Σκληρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντάς τον «κουκουλοφόρο εξωτερικού», σε απάντηση στα περί «τρόικας εσωτερικού» από τον κ. Τσίπρα, αναφορικά στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Real FM 97,8, είπε τα εξής: «Αν είχαμε ορίζοντα και είχαμε πολιτική ισχύ και δεν είχαμε τη διαρκή υπονόμευση του κ. Τσίπρα, που έλεγε στον Σόιμπλε και στη Μέρκελ: 'Μην τους δίνετε σημασία, πέφτουν αυτοί. Τους ρίχνω σε λίγες μέρες', θα είχαμε κλείσει τη συμφωνία, αλλά εμάς μας θεωρεί ότι είμαστε η 'τρόικα εσωτερικού'. Αυτός που λειτουργούσε ως υπονομευτής του κύρους της κυβέρνησης, της κυβέρνησης της νόμιμης, της συνταγματικής, σε όλη τη διαπραγμάτευση, πώς πρέπει να χαρακτηριστεί; Πρέπει να χαρακτηριστεί κουκουλοφόρος εξωτερικού».

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όποιο και να είναι το ερώτημα, θα εκληφθεί ως «ναι ή όχι στο ευρώ» και είπε ότι η επιλογή αυτή θα είχε δυσμενέστατες επιπτώσεις, με κλείσιμο των τραπεζών και αβεβαιότητα σε σχέση με τη νομισματική κατάσταση της χώρας. Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκε και όσον αφορά στις εκλογές, λέγοντας ότι υποκρύπτουν τη μοίρα της χώρας.
Το δημοψήφισμα, είπε, μπορεί να είναι τριών ειδών: ρήξης, συμβιβασμού ή «Ποντίου Πιλάτου» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι τώρα και επίσης δεν υπάρχει δημοψήφισμα συμβιβασμού. Διότι κανείς στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση υπό την αίρεση του δημοψηφίσματος».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «μας δουλεύει εν ψυχρώ» και υποστήριξε ότι δεν γίνεται διαπραγμάτευση. «Έχουμε σπαταλήσει τον χρόνο, συνεχώς αλλάζουμε τους διαπραγματευτές». Επίσης, έκανε λόγο για επανάληψη του σεναρίου των Καννών πριν τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ότι η περίπτωση Τσίπρα «είναι χειρότερη», καθώς τον Νοέμβριο του 2011 υπήρχε πλαίσιο συμφωνίας εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Ετικέτες: