«Καυτές» ποινές αλλά εκτός φυλακής!

Κάθειρξη έως 12 έτη για σωματεμπορία και εγγύηση έως 200.000 ευρώ στον πρώην ιδιοκτήτη του Χωριάτικου και άλλους τρεις

Μια «εγκληματική οργάνωση» με αντικείμενο εργασίας τη «σωματεμπορία» και τέσσερα μέλη (τα οποία, ωστόσο, δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή) είδε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο χθες εξέδωσε την ετυμηγορία του στη δίκη με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο» (σήμερα ανήκει στη μητέρα του). Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ομόφωνα ενόχους τον πρώην ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων και νυχτερινών κέντρων στριπτίζ, Αγγελο Γιαννακόπουλο, τους υπαλλήλους των κέντρων Φλιοστόρ Ιγκόρ και Μιχαήλ Κρέτου για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της σωματεμπορίας, ενώ για τις ίδιες πράξεις καταδικάστηκε -κατά πλειοψηφίαν- ο απόστρατος αστυνομικός Κωνσταντίνος Κύρου.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλει ποινές κάθειρξης από 10 έως 12 έτη και έξι μήνες, ενώ έδωσε σε όλους τους καταδικασθέντες αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στον Αγγελο Γιαννακόπουλο επιβλήθηκαν ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών, καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους όρους και εγγυήσεις από 20.000 ευρώ ως 70.000 ευρώ.

Επίσης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την καταδίκη του Μιχαήλ Κρέτου, κατά πλειοψηφία, για τις πράξεις της αρπαγής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, και του Φλιοστόρ Ιγκόρ για το πλημμέλημα της πλαστογραφίας. Ο τελευταίος, μαζί με τον Αγγελο Γιαννακόπουλο, καταδικάστηκε και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε αρπαγή. Μία κατηγορούμενη στην υπόθεση, η Αννα Μαρία Κλούπα, καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα της αντίστασης και της σωματικής βλάβης σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Αντίθετα, όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατά πλειοψηφίαν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε όλους τους κατηγορουμένους, γεγονός που οδήγησε στη μείωση των ποινών τους. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη, ο οποίος ζήτησε τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω των «άκρως απεχθών αδικημάτων για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι, τα οποία κανείς δεν θέλει να διαπράττονται στην πατρίδα του».

Νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης σε υψηλούς τόνους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ετυμηγορία και έδωσαν μάχη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών. Ο Σταύρος Γεωργόπουλος και ο Μπάμπης Λυκούδης, δικηγόροι του Αγγελου Γιαννακόπουλου, έκαναν λόγο για έναν επιχειρηματία ο οποίος προσφέρει θέσεις εργασίας (σε περίπου 600 εργαζομένους) και έχει κοινωνικές… ευαισθησίες! «Η πρώτη νταλίκα με νερό που έφτασε στην Κεφαλλονιά μετά τους σεισμούς ήταν του κατηγορουμένου» τόνισε ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε: «Εχει ανθρώπους ανήμπορους στη δουλειά του για να τους συντηρεί. Δεν είναι η θέση του στη φυλακή. Θα μείνουν πολλά στόματα στον δρόμο σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Δεν υπάρχει σωματείο όπου να μην έχει προσφέρει».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα