«Κόκκινη» από την UEFA στον Β. Μαρινάκη!

«Βόμβα» από τον Γενικό Γραμματέα ΤΖ. Ινφαντίνο

Το… Grexit των ελληνικών ομάδων, εκτός απρόοπτου, θα αποφευχθεί (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο γλιτώνει τις «περιπέτειες»), ωστόσο στον ορίζοντα διαφαίνεται «έξοδος-αποβολή» παραγόντων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία!
Τη «βόμβα» έριξε ο γενικός γραμματέας της UEFΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Σταύρο Κοντονή… Ο Ινφαντίνο έλαβε γνώση για τη λίστα με τα ονόματα και των 26 κατηγορουμένων για την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε… «αποκλείονται»!

«Η UEFA, βάσει του καταστατικού της, δεν περιμένει τη δίκη, αλλά αποκλείει από το ποδόσφαιρο τους κατηγορούμενους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Χωρίς να υπάρχει επιπλοκή για τις ομάδες, ενώ ισχύει και το τεκμήριο της αθωότητας» ήταν -σύμφωνα με παρευρισκόμενους- τα λόγια του γενικού γραμματέα της UEFΑ, και, πλέον, όσοι κατηγορούνται για την «εγκληματική οργάνωση» και είναι παράγοντες ομάδων, όπως, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, απειλούνται να απομακρυνθούν από τη θέση τους στους συλλόγους για την προστασία του ποδοσφαίρου!

Εμεινε άναυδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη λίστα των κατηγορουμένων (στη σελίδα βλέπετε πίνακα με τα ονόματα, τις ιδιότητές τους, και τις κατηγορίες που τους βαρύνουν) την παρέδωσαν στελέχη του υφυπουργείου, και ο γενικός γραμματέας της UEFΑ έμεινε άναυδος από τον (μεγάλο) αριθμό των εμπλεκoμένων. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης «σε αυτές τις περιπτώσεις, ποιοι είναι οι κανόνες ηθικής της UEFA», για να απαντήσει αναλόγως.

Ετσι, ανεξάρτητα από τις «κινήσεις» του ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, που ήδη έχει απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο σε αθλητικούς δικαστές και στον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, η UEFA, εκτός απρόοπτου, θα ξεκινήσει την ίδια διαδικασία, και η… μπάλα θα πάρει (εκτός από προέδρους) διαιτητές και παράγοντες της ΕΠΟ. Από την Ομοσπονδία διέψευσαν (με διαρροές) ότι ο γ.γ. της UEFA έλαβε γνώση της λίστας των κατηγορουμένων, ενώ από το γραφείο του κ. Κοντονή έλεγαν: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές και φήμες»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα