Κούβα: Τρεις νεκροί από σφοδρές καταιγίδες

Η Αβάνα επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές εξαιτίας των οποίων τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συνολικά επλήγησαν πάνω από 10.000 άνθρωποι, καθώς κτίρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές και συνοικίες πλημμύρισαν.“Μια γραμμή θύελλας η οποία σχηματίστηκε με μεγάλη ταχύτητα στα στενά της Φλόριντας μπροστά από ένα ψυχρό μέτωπο έπληξε την πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, προκαλώντας σφοδρές καταιγίδες τοπικά (…) και ανέμους ταχύτητας 98 χιλιομέτρων ανά ώρα”, έγραψε η εφημερίδα Granma. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Πολιτικής Προστασίας της Κούβας έδωσε χθες έναν απολογισμό που έκανε λόγο για “δύο νεκρούς στην παλιά πόλη της Αβάνας”, έναν άνδρα 23 ετών και μια γυναίκα 77 ετών. Το πρώτο θύμα έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία λόγω πτώσης καλωδίων, ενώ το δεύτερο πνίγηκε όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Λίγες ώρες αργότερα η δημόσια τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε ότι υπάρχει και τρίτος θάνατος, ενός 43χρονου άνδρα επίσης από πνιγμό. Η Πολιτική Προστασία της Κούβας διευκρίνισε ότι συνολικά “10.089 άνθρωποι” επλήγησαν από την κακοκαιρία και φιλοξενούνται από οικείους τους ή σε κέντρα έκτακτης ανάγκης που άνοιξαν μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επίσης, οι αρχές κατέγραψαν ότι 24 κτίρια υπέστησαν δομικές ζημιές και τρία κατέρρευσαν πλήρως, ενώ “437 δημόσια κτίρια”, σχολεία, καταστήματα αλλά και ο σταθμός των λεωφορείων της Αβάνας, υπέστησαν ζημιές. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας της Κούβας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων δυσχεράνθηκε σε μεγάλο βαθμό, ιδίως διότι πλημμύρισαν τούνελ στην πόλη, διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα