Η Ζωή ανοίγει και πάλι τρεις καυτές υποθέσεις!

Επανεξέταση για Siemens, «λίστα Λαγκάρντ» και ΕΛ. ΣΤΑΤ, ζήτησε (προχθές) η πρόεδρος της Βουλής

Το μαχαίρι στο κόκαλο ετοιμάζεται να βάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς ουσιαστικά με δική της εντολή ανοίγουν ξανά οι υποθέσεις της περιβόητης Siemens, της «λίστας Λαγκάρντ» και της ΕΛ.ΣΤΑΤ.! Η πρόεδρος της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη να ανασυρθούν από τα συρτάρια τα στοιχεία των υποθέσεων, προκειμένου να επανεξεταστούν και, αν υπάρχουν νέα στοιχεία, να βγουν στο φως της δημοσιότητας. Επί της ουσίας, η πρόεδρος της Βουλής, εκμεταλλευόμενη την πρόνοια του Κανονισμού, μετατρέπει την επιτροπή σε μια άτυπη «προανακριτική», από την οποία θα εκδοθεί ένα πολιτικό κείμενο ως πόρισμα.

Οπως τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, «για δύο σκάνδαλα η Βουλή έχει αποκλειστική πρόσβαση και στην αποκλειστική διάθεσή της όλα τα στοιχεία που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού συγκεντρωμένα και επεξεργασμένα. Πρόκειται βέβαια για την υπόθεση της Siemens αλλά και τη “λίστα Λαγκάρντ”. Για την πρώτη είχαμε και επίσημη επιστολή του πρώην προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, του κ. Βαλυράκη, κατά την εκτίμηση του οποίου το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που συγκεντρώθηκε από την επιτροπή δεν έχει μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί δικαστικά».

«Είναι πασίδηλο», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής, «ότι οι υποθέσεις αυτές δεν έχουν διαφωτισθεί ούτε διαλευκανθεί. Είναι πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να τις ερευνήσει και κυρίως είναι επιτακτικό το καθήκον τα στοιχεία που έχει η Βουλή να τα δημοσιοποιήσει και να τα αναδείξει». Η κυρία Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θεωρεί εκ των ουκ άνευ ότι, από τη στιγμή που ξεκινά αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να εξεταστεί και η «υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που είναι επίσης μια δικογραφία εντός της Βουλής, η οποία προκύπτει ότι τυγχάνει συγκάλυψης». Να σημειωθεί ότι το κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του Ποταμιού (θα ξεκαθαρίσει τη θέση του στην επόμενη συνεδρίαση) συμφώνησαν με την πρόταση της προέδρου της Βουλής.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα