ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ

Ο Φέρχοφσταντ είναι από αυτούς που ξεδιάντροπα υποδεικνύουν στον Τσίπρα να «ξεφορτωθεί άμμεσα τον Καμμένο

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι παρεμβάσεις ορισμένων ξένων πολιτικών στα εσωτερικά της χώρας μας. Παροτρύνσεις, συστάσεις, ακόμη και ευθείες υποδείξεις που ξεφεύγουν από κάθε έννοια λογικής διατυπώνονται καθημερινά. Μάλιστα, ενίοτε εισακούονται, όπως απέδειξε η άρον άρον απόσυρση Βαρουφάκη από το προσκήνιο των διαπραγματεύσεων.

Τη σκυτάλη των παρεμβάσεων κρατούν ασφαλώς οι Γερμανοί, με πρωτοστατούντες τον Σόιμπλε και τον Σουλτς. Υπάρχουν όμως κι άλλοι κήνσορες… μαιντανοί, με τους οποίους σπεύδουν να χαριεντιστούν και να φωτογραφηθούν αρχηγοί κομμάτων της ελληνικής αντιπολίτευσης. Στον πλέον αναιδή τιμητή της πολιτικής ζωής του τόπου εξελίσσεται ο μονεταριστής πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φέρχοφσταντ. Γνωστός διεθνώς με το προσωνύμιο «baby Thatcher» και σήμερα επικεφαλής της ομάδας των (νεο)φιλελεύθερων του Ευρωκοινοβουλίου, ο Φέρχοφσταντ αποτελεί τακτικό συνδαιτυμόνα περιθωριακών Ελλήνων πολιτικών με τις ίδιες ακραίες ιδεοληψίες.

Οι ανοίκειες παρεμβάσεις του εν λόγω κυρίου ασφαλώς δεν αποτελούν νέο φρούτο. Αρχίζουν από τις πρώτες εκλογές του 2012, όταν μπροστά στον κίνδυνο έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε να συστήσει μανιωδώς συμμαχία Δράσης – Ντόρας για να δημιουργήσει ακόμη ένα μνημονιακό ανάχωμα. Αργότερα δήλωσε ότι, αν είχε πετύχει τον στόχο του, αυτό το νεοφιλελεύθερο «υβρίδιο» θα αποσπούσε τουλάχιστον 7% (!) και απέδωσε την αποτυχία συνεννόησης σε… ψυχολογικούς παράγοντες από την πλευρά του Στέφανου Μάνου, ο οποίος δεν ήθελε την κυρία Μπακογιάννη σε πρώτο ρόλο.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ο 62χρονος Βέλγος με το εντυπωσιακό… πυρρόξανθο μαλλί τάχτηκε με την προσπάθεια του Τζήμερου και της Δράσης, συμμετέχοντας μάλιστα στην κεντρική προεκλογική εκδήλωσή τους και διαμαρτυρόμενος με επιστολή στο ΕΣΡ για τον «περιορισμένο χρόνο τηλεοπτικής προβολής τους». Στο ωραίο αυτό νεοφιλελεύθερο «πακέτο» είχε καταβάλει κάθε προσπάθεια να επιβάλει και τον αλήστου μνήμης λογοκλόπο Χατζημαρκάκη!

Σήμερα, βεβαίως, έχει ανακαλύψει άλλο πουλέν. Τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο πρέπει να έχει συναντηθεί καμιά δεκαριά φορές από τότε που συστήθηκε το Ποτάμι…
Ο Φέρχοφσταντ είναι από αυτούς τους ξένους που ξεδιάντροπα υποδεικνύουν στον Τσίπρα να ξεφορτωθεί «εδώ και τώρα» τον Καμμένο και να συμπράξει με το Ποτάμι. Μάλιστα, έφτασε να υπαγορεύει εκλογική συμπεριφορά και στους Ελληνες, λέγοντας πριν από λίγες ημέρες: «Το Ποτάμι πρέπει να είναι ισχυρό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις». (Σ.σ.: Οπως, άλλωστε, στο παρελθόν ο Μάνος, η Ντόρα, ο Τζήμερος κ.λπ.)
Κατόπιν όλων αυτών, την περασμένη Tετάρτη θεώρησε καθήκον του να τον επισκεφθεί και ο Αντώνης Σαμαράς…

Η υπόθεση θα μπορούσε να αγγίζει τα όρια της γραφικότητας, με την έννοια ότι ένας Βέλγος έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι στη χώρα μας για να αποθεώσει μειοψηφικές τάσεις και ρεύματα που δεν έχουν καμία πιθανότητα να πρωταγωνιστήσουν στην πολιτική ζωή. Ομως, τα πράγματα μάλλον δεν είναι τόσο αθώα. Θυμίζω ότι ο ίδιος άνθρωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι η διεκδίκησή τους αποτελεί «αντιευρωπαϊκή χειρονομία που υπονομεύει τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Ενοχλήθηκε ακόμη και με το ταξίδι του Τσίπρα στη Μόσχα, εγκαλώντας τον Ελληνα πρωθυπουργό μέσω διαδοχικών παρεμβάσεων στο… twitter, προκειμένου να «σταματήσει να παίζει το χαρτί του Πούτιν».

Ασφαλώς όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα. Καθίσταται εμφανές ότι ο τύπος αυτός, που έχει το θράσος να παριστάνει και τον «φιλέλληνα», βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή. Δυστυχώς όμως, με τις πλάτες των Γερμανών έχει καταφέρει να ηγείται της τρίτης σε δύναμη ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Και έχει βαλθεί μαζί με τον Σουλτς (σ.σ.: Την άλλη Φιλιππινέζα της Μέρκελ) να φτιάξει κλίμα στο Στρασβούργο υπέρ των Γερμανών και εις βάρος της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Ολα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Γιατί, σε περίπτωση που έρθει η ώρα του καταλογισμού ευθυνών για ενδεχόμενο διαπραγματευτικό ναυάγιο και ελληνική χρεοκοπία, η Αθήνα θα βρει απέναντι και την Ευρωβουλή. Αυτό είναι βέβαιο. Το ερώτημα είναι τι δουλειά έχουν Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί να χαλβαδιάζουν δημοσίως με ξένους που σκάβουν τον λάκκο του Τσίπρα; Ή μήπως η απάντηση είναι προφανής;

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα