Εξεταστική με Παπακωνσταντίνου

Πιάνει δουλειά για να διερευνήσει πώς μπήκε η χώρα στα Μνημόνια και καλεί (μεταξύ των πρώτων μαρτύρων) τον πρώην υπουργό

Με τον Δημήτρη Βίτσα ως πρόεδρο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου μεταξύ των πρώτων μαρτύρων ξεκινούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. Χθες έλαβε χώρα η πρώτη επίσημη συνεδρίαση, όπου, εκτός από τον κ. Βίτσα, εξελέγη αντιπρόεδρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και γραμματέας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Απαντες συγκέντρωσαν 11 θετικές ψήφους έναντι έξι λευκών. Στην πρώτη, μάλιστα, δήλωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής ξεκαθάρισε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί άμεσα προκειμένου να εξηγήσει την πρόσφατη δήλωσή του στο Ειδικό Δικαστήριο «θα τα μπουμπουνίσω όλα στην εξεταστική». Πέραν αυτού, ο κ. Βίτσας υποστήριξε εμφατικά ότι θα «διερευνηθούν μέχρι το κόκαλο οι πολιτικές ευθύνες και θα αποδοθούν». Σημείωσε όμως ότι δεν θα υπάρξει στοχοποίηση προσώπων, επισημαίνοντας σε έντονο ύφος ότι «εάν προκύψουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο, τότε να είστε σίγουροι πως θα πάρουν τον δρόμο τους».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε μια σύντομη παρέμβασή της διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι η Βουλή θα παράσχει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις ώστε η διερεύνηση να προχωρήσει και να είναι ουσιαστική και απρόσκοπτη. Προς τούτου προσφέρθηκε να διαμοιράσει όλες τις ποινικές δικογραφίες που έχει στην κατοχή της η Βουλή και αφορούν το πώς μπήκε η χώρα μας στα Μνημόνια! Σημείωσε, επίσης, ότι το κανάλι της Βουλής θα μεταδίδει (εφόσον αποφασιστεί) ζωντανά τις συνεδριάσεις, για να είναι «όλα στο φως». Με αυτό συμφώνησε τόσο ο Δ. Βίτσας όσο και ο Α. Λοβέρδος, ενώ ο Χ. Αθανασίου εξέφρασε ορισμένες ενστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έγινε γνωστό, η επόμενη συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα γίνει στις 14 του μήνα. Σε αυτή θα συζητηθεί το υλικό που υπάρχει στη διάθεση της επιτροπής αλλά και ο πίνακας μαρτύρων. Σημειώνεται ότι εισηγήτρια για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Νίνα Κασιμάτη και αναπληρώτριά της η Παναγιώτα Κοζομπόλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα