Συνέδριο-ανέκδοτο για την κρίση

Διεθνής οικονομική συνάντηση σε λίγες μέρες στο Μέγαρο για την Ελλάδα με συμμετοχήτων Θ. Θεοχάρη, Μιράντα Ξαφά και Ελενα Παναρίτη!

Πώς θα σας φαινόταν αν αυτοί που, εν πολλοίς, οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στη μιζέρια και την εξαθλίωση έρχονταν τώρα να μας μιλήσουν για το πώς θα μας σώσουν; Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτό θα συμβεί σε λίγες ημέρες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου διοργανώνεται διεθνές οικονομικό συνέδριο για την Ελλάδα με θέμα «Σταματώντας τον κύκλο της κρίσης»!

Μια ματιά στον κατάλογο των ομιλητών επιτρέπει εύκολα στον καθέναν να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ο απίθανος πρώην γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και σημερινός βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, το πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, η οποία πριν από λίγες ημέρες -με προκλητικό τρόπο- είπε ότι έχει βγάλει τα χρήματά της στο εξωτερικό, η Ελενα Παναρίτη, στενή συνεργάτις του Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο), που μέχρι πρότινος ήταν στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο νομπελίστας οικονομολόγος Thomas J. Sargent, καθηγητής στο New York University, και ο Νίκος Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, New York University.

Το συνέδριο, κατά τα λοιπά, έχει στόχο να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και σε όσους διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική ένα σχέδιο διαφυγής από τον φαύλο κύκλο των οικονομικών κρίσεων, μέσω απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία. Η παρακολούθηση των εργασιών του συνεδρίου είναι ανοιχτή για το κοινό, προϋποθέτει ωστόσο την εγγραφή των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα των διοργανωτών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναπτυχθούν τρία θεματικά πάνελ, στα οποία θα τοποθετηθούν διακεκριμένοι πολιτικοί, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες: α) Αποκαθιστώντας τη Χρηματοοικονομική Σταθερότητα, β) Μεταρρυθμίζοντας τις Δημόσιες Δαπάνες και τις Κρατικές Παροχές, γ) Αντιμετωπίζοντας την Ευνοιοκρατία και τη Διαφθορά. Ολα αυτά, δηλαδή, τα οποία οι πολιτικοί που κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσουν και να μην οδηγηθούμε, 40 χρόνια μετά, στη χρεοκοπία της χώρας και των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα