«Κανένας νέος φόρος στην πετρελαιοκίνηση»

Διάψευση από τον Γιάννη Τσιρώνη των δημοσιευμάτων περί επιβάρυνσης

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αύξηση των φόρων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα προχώρησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Τσιρώνης «ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση». Ο αναπληρωτής υπουργός «πιστεύει και ανέλυσε πολιτικά την ανάγκη για μετάβαση σε μία οικονομία με λιγότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα χρόνια».

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikonomia.gr ο κ. Τσιρώνης, ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας δύο ταχυτήτων, ανάλογα με τη ρύπανση, που ισχύουν σήμερα, υποστήριξε ότι ο τρόπος υπολογισμού των ετήσιων τελών με βάση τις εκπομπές CO2 είναι δίκαιος. Εκτίμησε, όμως, πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα (αυτοκίνητα, ταξί, φορτηγά και γενικότερα τα μεταφορικά μέσα) είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, ότι το ένα κράτος-μέλος μετά το άλλο λαμβάνουν μέτρα κατά της πετρελαιοκίνησης, καθώς οι εκπομπές μικροσωματιδίων αποτελούν κίνδυνο θάνατο για την υγεία των πολιτών.

«Δεν είναι δυνατό να αντικρίζεις καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά, που κατά την εκκίνηση ή την πορεία τους να δημιουργείται ένα πυκνό μαύρο σύννεφο που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε την πινακίδα του και να αναρωτιέσαι πώς κανένας αστυνομικός, κανένα ΚΤΕΟ ή γενικότερα κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν έχει κόψει από την κυκλοφορία αυτά τα οχήματα» υποστήριξε ο υπουργός. «Αυτό πρέπει να σταματήσει» τονίζει ο κ. Τσιρώνης επικαλούμενος την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Δηλώνει μάλιστα «πολέμιος της πετρελαιοκίνησης» αλλά και γενικότερα των ρυπογόνων οχημάτων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα