ΤΧΣ: Απολύθηκε η Σακελλαρίου

Επειτα από την εισαγγελική πρόταση να ελεγχθούν οι δικογραφίες 41 ατόμων για τα δάνεια του Τ.Τ.

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, μία ημέρα μετά την εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών να ελεγχθούν οι δικογραφίες 41 προσώπων που τους έχουν ασκηθεί διώξεις για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κυρία Σακελλαρίου. Την παραίτηση της κυρίας Σακελλαρίου ζήτησε το Μαξίμου, λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε προαναγγείλει πρωτοβουλίες του Μαξίμου, σημειώνοντας ότι ενώ η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη, η οποία κάνει τη δουλειά της, θα πάρει όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης και διαφάνεια παντού.

Για την παραίτησή της, ανακοίνωση εξέδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στην οποία διευκρινίζει ότι δεν συντρέχει νομικό κώλυμα, εννοώντας ότι το θέμα είναι πολιτικό. Η ανακοίνωση του ΤΧΣ έχει ως εξής: «Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου, έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών. Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, το ΤΧΣ διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον καταστατικό του νόμο (ν. 3864/2010) δεν συντρέχει νομικό κώλυμα για τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων της».

Στην επιστολή παραίτησης η κυρία Σακελλαρίου αναφέρει για την υπόθεση ότι κατηγορείται γιατί ενέκρινε ως μέλος της Επιτροπής Πιστωτικών Θεμάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναδιάρθρωση οφειλών δύο παλαιών πιστούχων της τράπεζας και επισημαίνει ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι ενήργησε απόλυτα σύννομα, αν και επισημαίνει ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παραπομπή σε δίκη.

Η κυρία Σακελλαρίου εμφανίστηκε ξαφνικά στις αρχές του 2013 να ηγείται ενός σημαντικού οργανισμού, όταν με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Εντύπωση προκάλεσε όχι μόνο το ότι δεν είχε ανάλογη εμπειρία, αλλά και το ότι οι αποδοχές της ήταν απίστευτα υψηλές, που δεν ταιριάζουν σε μία χώρα η οποία είχε κηρύξει στάση πληρωμών. Προηγουμένως η κυρία Σακελλαρίου εργαζόταν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ για ένα διάστημα ήταν στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία πήγε μετά την επαγγελματική της ενασχόληση στο Λονδίνο και στην ξένη επενδυτική τράπεζα Credit Suisse.

Η θητεία της στο ΤΧΣ χαρακτηρίστηκε θυελλώδης λόγω διαφόρων υποθέσεων που αντιμετώπισε. Θυμίζουμε ότι πολλά μέλη του ΤΧΣ παραιτήθηκαν. Ο Ανδρέας Μπερούτσος, μέλος του ΤΧΣ, είχε παραιτηθεί έπειτα από ολιγοήμερο σίριαλ, μετά την αποκάλυψη της πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας (ΠΑΝΓΑΙΑΣ) σε αγοραστή τον οποίο δανειοδότησε η ίδια η τράπεζα. Ο κ. Μπερούτσος είχε καταψηφίσει την εισήγηση του ΤΧΣ και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης τον οδήγησε εκτός Ταμείου.

Θυμίζουμε επίσης ότι όταν η Αναστασία Σακελλαρίου ανέλαβε το τιμόνι του ΤΧΣ, το εκδοτικό συγκρότημα Μπόμπολα -το οποίο είναι βαριά ζημιογόνο και έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια αλλά δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στη χρηματοδότησή του από τις τράπεζες που ελέγχει το ΤΧΣ ως μέτοχος- την εκθείαζε.

Ετικέτες: