Θαύμα! Ελληνική εταιρία εξαγόρασε μια γερμανική!!!

Τι προβλέπει η συμφωνία της HEC του Μελισσανίδη με τον περιβαλλοντικό βραχίονα του ιστορικού ομίλου Eckelmann, πουέχει έδρα το Αμβούργο

Η HELLENIC ENVIRONMENTAL CENTER (HEC), η περιβαλλοντική εταιρία του Ομίλου Μελισσανίδη, πρωτοπόρος επιχείρηση σε παγκόσμιο επίπεδο στις λιμενικές υποδομές διαχείρισης των υγρών καταλοίπων των πλοίων, προχώρησε στην εξαγορά του 100% των μετοχών του περιβαλλοντικού βραχίονα του γερμανικού ομίλου Eckelmann. Η εταιρία που απέκτησε ο Ομιλος Μελισσανίδη, με έδρα το λιμάνι του Αμβούργου, αποτελεί την πιο ιστορική εταιρία στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ευρώπη και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης καταλοίπων των πλοίων στη Γερμανία, καλύπτοντας όλα τα βόρεια λιμάνια της χώρας.

Η συμφωνία προβλέπει ότι στην κατοχή της HEC θα περιέλθουν τόσο ο στόλος των 12 περιβαλλοντικών δεξαμενόπλοιων του Ομίλου Eckelmann όσο και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας των υγρών καταλοίπων στο λιμάνι του Αμβούργου. Η προηγμένη τεχνολογία της περιβαλλοντικής εταιρίας του ελληνικού ομίλου αναγνωρίστηκε ως πρότυπη από τις γερμανικές λιμενικές Αρχές για την πλήρη και αποτελεσματική θωράκιση του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος, γεγονός που εγγυάται το ασφαλές και δυναμικό μέλλον της ιστορικής Eckelmann.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρίας Robert Eckelmann δήλωσε ενθουσιασμένος που η επιχείριση θα έχει μια λαμπρή συνέχεια και ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, χάρη στην ένωσή της με την HEC. Ο ίδιος αποχωρεί από τη διεύθυνση της εταιρίας, διατηρώντας άψογη συνεργασία με τους επιτελείς της ελληνικής πλευράς.

Ισχυροποίηση

Ο διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης της HEC Darren Laguea δήλωσε ότι «η εξαγορά αυτή είναι καθοριστική στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξης της εταιρίας. Η κίνηση αυτή ισχυροποιεί τη διεθνή θέση της HEC και πυροδοτεί την εξωστρέφεια και την επιδραστικότητά της στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύοντας διαρκώς στην τεχνολογία, στις υπηρεσίες και τις υποδομές, η HEC αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η διεθνής επέκταση και ισχυροποίηση της HEC αποτελεί ένα έμπρακτο δείγμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης στην ελληνική οικονομία, αλλά και η εξαγορά μιας γερμανικής εταιρίας δυναμικότητας 150 ατόμων από μια ελληνική αναδεικνύει ένα αυθεντικό success story».

Η εταιρία Hellenic Environmental Center λειτουργεί από το 1993, όταν, ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό που διενήργησε ο ΟΛΠ Α.Ε., ανακηρύχθηκε ανάδοχος και ανέλαβε το έργο «Παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων» στον λιμένα του Πειραιά. Επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της και αποκτώντας συνεχώς μοναδική εμπειρία στο αντικείμενό της, σε συνδυασμό με τον διαρκώς ανανεούμενο εξοπλισμό της, καθιερώνεται και σταδιακά αναδεικνύεται στον χώρο, καταλαμβάνοντας εξέχουσα θέση.

Η ριζική αναδιοργάνωση το 2000

Το 2000, ο Ομιλος Μελισσανίδη προχώρησε σε ριζική αναδιοργάνωση της δομής της HEC και, με σημαντικές επενδύσεις τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρίας, πέτυχε «όχι μόνο να προλαμβάνει, αλλά και να προηγείται -των συνεχώς επί το αυστηρότερο- απαιτήσεων της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Με την αλματώδη αυτή ανάπτυξή της καθιερώνεται πλέον και αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο».
Από την ίδρυση της εταιρίας μέχρι σήμερα, οι βασικές αρχές λειτουργίας της συνοψίζονται στην πληρότητα, στην επάρκεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη συνέπεια, στο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, στην εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται από την κείμενη (εθνική και διεθνή) νομοθεσία και την άρτια λειτουργική δομή της. Η εταιρία είναι μέλος του ΕΒΕΠ, της ΕΕΜΦΠ, καθώς και των καταξιωμένων φορέων και οργανώσεων του χώρου, IAPH, HELMEPA και EUROSHORE.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα