Τα εγκλήματα των ναζί (καρέ- καρέ) στο μετρό!

Για να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων

Διαφημιστικό μήνυμα, που ενημερώνει το επιβατικό κοινό και (κυρίως) τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα για το αίτημα της χώρας μας σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους σταθμούς του μετρό. Με πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Εθνικής Αμυνας, Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών παραχωρήθηκαν δωρεάν οι οθόνες των σταθμών του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) για την προβολή του βίντεο καθώς και άλλα 100 σημεία (62 διαφημιστικά πλαίσια και ενδεδειγμένους χώρους) για την τοποθέτηση αυτοκόλλητων αφισών.

Πλάνα από την εισβολή

Στο βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, προβάλλονται πλάνα από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, ενώ ακούγεται και η φωνή του δημοσιογράφου Κώστα Σπυρόπουλου στην τελευταία ελεύθερη εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: «Οι Γερμανοί ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα εις την ψυχήν σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια. Ελληνες, ψηλά τις καρδιές. Προσοχή. Ο ραδιοφωνικός σταθμός των Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Ελληνες, μην τον ακούτε. Ο πόλεμός μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης».

Το σποτ για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Κώστα Ησυχου, κλείνει με τη φράση: «Χτίζουμε το μέλλον χωρίς φασισμό». Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΕΣΔΟΓΕ, συμφωνήθηκε να παραχωρηθούν και αίθουσες των σταθμών του μετρό σε Σύνταγμα και Κεραμεικό για τη διεξαγωγή σχετικής εκδήλωσης, ενώ το επόμενο διάστημα θα προγραμματιστούν και άλλες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών αλλά και των ξένων τουριστών που φθάνουν στην πρωτεύουσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα