Επέκταση των ΜΟΕ συμφωνήθηκε στη συνάντηση Κοτζιά-Νταβούτογλου

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η έναρξη των διερευνητικών επαφών και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ορίστηκε συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αύριο στην Αγκυρα, ενώ ο κ.Νταβούτογλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα ομόλογό του για συνάντηση πριν από τον Δεκέμβριο.
Ενημερώνοντας αργότερα τους δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση» όπως την χαρακτήρισε, τόσο ως προς το υψηλό επίπεδο της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο υφυπουργός Φεριτούν Σινιρλίογλου και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα – οι οποίοι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη ειδικά γι αυτήν – όσο και ως προς το περιεχόμενο.
«Η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί και να βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα» διαβεβαίωσε ο κ.Νταβούτογλου τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμφωνήθηκε αφενός να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, και αφετέρου, (μετά από πρόταση του κ. Κοτζιά) και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) από τα αεροναυτιλιακά θέματα, σε άλλους εξωστρατηγικούς τομείς που αφορούν την κοινωνία, τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλά και την οικονομία.
Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε επίσης να βρεθούν από κοινού μορφές συνεργασίας στα Βαλκάνια, ώστε να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη σταθερότητα της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο και στο τρίγωνο αστάθειας που έχει δημιουργηθεί.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα