Ο Βενιζέλος αναρωτιέται γιατί κλητεύθηκε ως μάρτυρας!

Ευθύνες στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου για τον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012

Στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου επέρριψε την ευθύνη για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την κατάθεσή του ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι σε οποιαδήποτε διαδικασία μπορεί να υπάρξει δωροδοκία.
Ξεκινώντας την κατάθεσή του και μετά από παραίνεση της προέδρου, ο Β. Βενιζέλος δήλωσε ότι στην πορεία της εξέτασής του σκοπεύει να καθίσει: “Δεν είμαι τόσο αθλητικός όσο ο Κ. Σημίτης. Θα χρειαστώ καρέκλα”.

“Εγώ είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχω διατελέσει αντιπρόεδρος κυβέρνησης, υπουργός Εθνικής Αμύνης και έχω υποστεί την πολιτική φθορά αυτής της υπόθεσης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έρχεται σε εσας και ενώπιον σας αναβιώνει το τεκμήριο αθωότητας, αλλά δημοσιογραφικά, πολιτικά, κοινωνικά, η ζημιά που έχει υποστεί το κόμμα είναι τεράστια. Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από μια υπόθεση” ανέφερε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τη θέση Τσοχατζόπουλου ότι η δίωξή του είναι αποτέλεσμα “πολιτικής σκευωρίας”, ο Β. Βενιζέλος είπε πως δεν υπέπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, υπογραμμίζοντας: “στην αντίληψή μου έχει υποπέσει απόπειρα εξόντωσης του ΠΑΣΟΚ”.
Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, “σε όλα τα επίπεδα και τις αποφάσεις για δημόσια έργα, μεταφορικά μέσα, φάρμακα, μπορεί να υπάρξουν δωροδοκίες, αν υπάρξει η ηθική προδιάθεση. Μπορεί να κάνεις προμήθειες τεραστίας αξίας και να μην κάνεις τίποτα. Εδώ έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις παράνομου χρηματισμού υποδεεστέρων αξιωματικών και ανώτερων βαθμών”. Πρόσθεσε ότι “σε οποιαδήποτε διαδικασία, απλή ή σύνθετη μπορεί, να υπάρξει δωροδοκία, αλλά μπορεί κι όχι”.

“Αναρωτιέμαι γιατί κλητεύθηκα..”

Αναφορικά με την συμμετοχή του στο ΚΥΣΕΑ, που τον οδήγησε στο να κλητευθεί ως μάρτυρας, κατέθεσε: “Μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχονται από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ, και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριο σας με κάλεσε ως μάρτυρα, ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του που ελάμβαναν συχνά μέρος, και επιπλέον από τη ανάληψη δέκα χρόνια αργότερα από εμένα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας”.

Ο Β. Βενιζέλος υποστήριξε ότι όσα έχουν ειπωθεί για “υποβρύχια που γέρνουν” είναι ψεύδη, ενώ υπογράμμισε: “Υπάρχει αμφισβήτηση για τα TOR M1 από τα άλλα κόμματα, αλλά όχι για την προμήθεια των υποβρυχίων. Τα υποβρύχια τύπου 214 ήταν η καλύτερη επιλογή. Όταν ανέλαβα το 2009, δεν είχαμε παραλάβει κανένα υποβρύχιο και οι Γερμανοί είχαν καταγγείλει τις συμβάσεις”.
Για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με τη σύμβαση TOR M1 καταλήγοντας στο ότι δεν υπήρχαν πολιτικές ευθύνες, ο μάρτυρας επεσήμανε ότι “βασική πηγή πληροφόρησής μας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο διευθυντής Εξοπλισμών Ιω. Σμπώκος. Τί να κάνουμε; Ποιόν να ρωτήσουμε;”

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα