Αθώοι Βουλγαράκης – Πελέκη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη κρίθηκαν αθώοι για την πλημμεληματική κατηγορία της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες το 2007. Τι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον της Δικαιοσύνης για τον επίμαχο λογαριασμό.

Απαλλάχθηκαν από την εμπλοκή τους στην υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του Αικατερίνη Πελέκη, μετά την ομόφωνη απόφαση το Ι’ Τριμελούς Πλημμεληματοδικείου Αθήνας να αθωωθούν για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του 2007.

Στο δικαστήριο το παρόν έδωσαν και οι δύο κατηγορούμενοι, προκειμένου αυτοπροσώπως να δώσουν οι εξηγήσεις για τον τραπεζικό λογαριασμό στη Γενεύη της Ελβετίας, ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, τόσο ο Γ. Βουλγαράκης όσο και η Αικατερίνη Πελέκη, υποστήριξαν ότι ο επίμαχος λογαριασμός τηρούνταν με δικαιούχο εξωχώρια εταιρία, της οποίας διαχειριστής ήταν ο πατέρας της κατηγορούμενης, Διονύσης Πελέκης. Αναφέρθηκε δε, ότι ο λογαριασμός ανοίχθηκε το 1999 και μέχρι να κλείσει το 2010 – 2011 ήταν ανενεργός.

Μάλιστα, απολογούμενος ο πρώην υπουργός είπε πως δεν γνώριζε την ύπαρξή του, αλλά ακόμη και αν την ήξερε δεν επρόκειτο να δηλώσει το συγκεκριμένο λογαριασμό στο “πόθεν έσχες”, καθώς τον διατηρούσε ο διατηρούσε ο πεθερός του. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, η σύζυγός του ήταν πληρεξούσιος για το άνοιγμα και το κλείσιμο του λογαριασμού, ενώ ο ίδιος αγνοούσε ότι ήταν ο δεύτερος πληρεξούσιος.
“Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγος μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Έχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί”, είπε κατά την απολογία του ο Γ. Βουλγαράκης και συνέχισε: “Είναι μία τοσο καθαρή υπόθεση που αισθάνομαι αμηχανία να βρίσκομαι ενώπιον σας. Δεν υπήρχε ούτε δόλος ούτε αμέλεια. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγος μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε”.

Πρόεδρος: Εγώ ως δικαστής πρέπει να δηλώνω στο πόθεν έσχες ακόμα και την περιουσία της γιαγιάς του συζύγου μου που μπορεί να μην έχω και σχέσεις μαζί της . Αν είναι ιδιοκτήτρια off-shore, αν μου κάνει πληρεξούσιο και παίρνω χρήματα από λογαριασμό δεν πρέπει να το δηλώσω;
Βουλγαράκης: Όχι βέβαια.
Πρόεδρος: Δεν θα έχω πρόβλημα, αν δεν το δηλώσω;
Βουλγαράκης: Όχι, εγώ που έπαιρνα την σύνταξη του πατέρα μου γιατί ο ίδιος ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε έπρεπε να το δηλώσω; Αντιλαμβάνομαι ότι στους πολιτικός υπάρχει μια περιρρέουσα καχυποψία.
Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι μόνο με τους πολιτικούς

Από την πλευρά της, η Αικατερίνη Πελέκη ανέφερε: “η πραγματικότητα είναι πως κάποια στιγμή άνοιξα με πληρεξούσιο αυτόν τον λογαριασμό του πατέρα μου και αυτή ήταν η μόνη ενέργεια που έκανα με αυτόν τον λογαριασμό. Δεν τον θεωρούσα ποτέ δικό μου. Με τον σύζυγο μου έχουμε δηλώσει όλους τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Δεν είχαμε ποτέ λογαριασμό στο εξωτερικό. Είχαν την εντολή μόνο να ανοίξω τον λογαριασμό και ουδέποτε ασχολήθηκα με αυτόν ξανά. Τότε έμενε η κουμπαρά μου στην Γενεύη και ο πατέρας μου έκανε το πληρεξούσιο, επειδή ταξίδευα συχνά εκεί. Ήμουν απολύτως σίγουρη ότι δεν έπρεπε να το δηλώσω”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωση του ζεύγους, αποδεχόμενος ότι δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο.
“Δεν μπορεί να αποδοθεί στο πρόσωπο της κατηγορούμενης η κατηγορία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε την κατοχή των χρημάτων. Δεν αποδεικνύεται ότι είχε πρόθεση να αποκρύψει περιουσιακό στοιχείο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βουλγαράκη. Προτείνω την αθώωση τους” τόνισε κατά την αγόρευσή του.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα