Κλέβουν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

H UNICEF ανησυχεί με τις καταγγελίες ότι η επείγουσα επισιτιστική και ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάνει στον άμαχο πληθυσμό που έχει πληγεί από τις συγκρούσεις στην Συρία, γιατί κλέβεται από μαχητές, ανέφερε εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών χθες. Η ομάδα ανταρτών της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας ανέφερε ότι ο συριακός στρατός και σύμμαχοι μαχητές τους κλέβουν αντικείμενα περίθαλψης και τα προμηθεύουν στα στρατεύματα τους. Η UNICEF προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές για τις κλοπές και μια φωτογραφία που έδειχνε κούτες με τα σήματα του ΟΗΕ και της Ερυθράς Ημισελήνου, είπε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

«Τώρα που τόσα παιδιά στη Συρία έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι ζωτικής σημασίας ότι η βοήθεια πηγαίνει στα παιδιά και τις οικογένειες που τα χρειάζονται και δεν εκτρέπεται», προσθέτοντας ότι μερικές φορές είναι αναπόφευκτο σε εμπόλεμη κατάσταση να κλέβονται ενισχύσεις σε υλικό που στέλνει ο ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ είπε ότι γύρω στα 220,000 άτομα έχουν σκοτωθεί και περίπου 7,6 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω του εμφυλίου που ξέσπασε το 2011, ενώ άλλα 4 εκατομμύρια άτομα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα