Νησί «duty free» για τα κρουαζερόπλοια πρότεινε ο Π. Κουρουμπλής

Επιμένει στην ιδέα μετατροπής ενός ελληνικού νησιού σε «φορολογικό παράδεισο» (ένα νησί «duty free») για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το σχέδιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι μάλιστα τόσο προωθημένο, που σκέφθηκε να το συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και να προχωρήσει στην εφαρμογή του…

«Οφείλουμε να ψηλαφίζουμε την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να ψυχαγωγηθούν μέσα από τη διαδικασία της κρουαζιέρας, στα ενδιαφέροντά τους πάντα και στο πακέτο που αναζητούν και επιλέγουν είναι να πάνε και σ’ ένα λιμάνι με αφορολόγητα» είπε ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται για την καθιέρωση φορολογικής ατέλειας σ’ ένα μικρό νησί, αυξάνοντας έτσι το τουριστικό ενδιαφέρον.

Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε χθες, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι «από τη στιγμή που η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν βγει από το πακέτο της κρουαζιέρας, πρέπει εμείς να αναζητήσουμε ένα υποκατάστατο και εγώ έχω σκεφθεί αυτή τη λύση», ενώ τόνισε ότι το θέμα αυτό θα το θέσει στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποκομίσει τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου στη συνέχεια να το θέσει αρμοδίως και σε ευρωπαϊκά όργανα.

Πιθανότατα, όμως, στις Βρυξέλλες δεν θα ενθουσιαστούν με την ιδέα του κ. Κουρουμπλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα