Ελβετία: Δημοσίευσε λίστα με ονόματα φοροφυγάδων

H Ελβετία δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κατάλογο ονομάτων, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες ατόμων ή εταιρειών που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ανάμεσά τους εικάζεται ότι βρίσκονται και αρκετοί Γερμανοί πολίτες.

Ως παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων χαρακτηρίζει τη δημοσίευση των ονομάτων αυτών από τις ελβετικές φορολογικές αρχές ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ.

Στο μεταξύ την εκτίμηση ότι η διαδικασία που ακολουθούν οι Ελβετοί δεν είναι συμβατή με την αρχή του φορολογικού απορρήτου εκφράζουν και υπουργοί Οικονομικών διάφορων γερμανικών κρατιδίων που είναι και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για θέματα φοροδιαφυγής στη Γερμανία.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ταυτόχρονα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργανς, σε περίπτωση που δημοσιεύονται ονόματα Γερμανών πολιτών, οι γερμανικές αρχές είναι αυτές που θα πρέπει στη συνέχεια να εξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα