Μπαίνει λουκέτο σε δέκα (;) κέντρα νεοσυλλέκτων!

Ο Τόσκας αποκάλυψε στη Βουλή το πλάνο αναδιάρθρωσης της δομής των Εν. Δυνάμεων

Στην αναδιάρθρωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με το κλείσιμο των περισσότερων κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και αρκετών στρατιωτικών μονάδων που δεν εξυπηρετούν τις επιχειρησιακές ανάγκες του στρατεύματος προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας αποκάλυψε, μιλώντας στη Βουλή, ότι από τα συνολικά 13 κέντρα εκπαίδευσης στον Στρατό αναγκαία είναι μόνο τα τρία ή τέσσερα και «τόσα θα μείνουν».

«Μελετούμε και εξετάζουμε το θέμα των κέντρων εκπαίδευσης με προσοχή και θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες και όλες τις παραμέτρους, όπως, για παράδειγμα, τις φτωχοποιημένες περιοχές» υποστήριξε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και επισήμανε ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία όσα καλύπτουν τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας και μόνο. Κι αυτά δεν είναι πάνω από τρία ή τέσσερα από τα συνολικά 13 που λειτουργούν σήμερα ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων μάλιστα αρκετά στην Πελοπόννησο. «Θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν απειλή εξ Ανατολών» συμπλήρωσε ο Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας ότι εξετάζεται, επίσης στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητά τους».

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κ. Ησυχος ανακοίνωσε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει ότι οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το «αγροτικό» τους όσο υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές. Ανάλογη μέριμνα θα αναλαμβάνεται και για τους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους, οι οποίοι εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως είπε ο κ. Ησυχος, θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν τις Ενοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα έχουν να κάνουν με την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αξιοποίησή της και την απόδοσή της στους πολίτες.

Ανδρέας Κούτρας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα