«Αβάντα» στα τέρατα οι κυρώσεις στη Ρωσία

«Πυρά» για τη στάση της Δύσης στη μάχη με τους τζιχαντιστές από τον πρωθυπουργό του Ιράκ: «Αφήστε μας να αγοράσουμε όπλα!»

Λόγια, μόνο λόγια. Η διεθνής κοινότητα ατενίζει απαθής τα τεκταινόμενα στο Ιράκ και στη Συρία, την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος σκορπά τον τρόμο. Στο Παρίσι, 10 μήνες μετά τις πρώτες υποσχέσεις των ισχυρών της Γης για παρέμβαση που θα σταματούσε τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών, διεξάγεται η Σύνοδος του Συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους. Κι αυτό ενώ το διάστημα που έχει μεσολαβήσει οι παρεμβάσεις του διεθνούς συνασπισμού αποδείχτηκαν ανίκανες να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών σε πόλεις στρατηγικής σημασίας στο Ιράκ και στη Συρία.

Καταπέλτης, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι κατήγγειλε την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της οργάνωσης και την έλλειψη υποστήριξης της χώρας του, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μόνη της το τέρας των φανατικών ισλαμιστών. «Πιστεύω ότι πρόκειται για αποτυχία της διεθνούς κοινότητας. Οσον αφορά στην υποστήριξη προς το Ιράκ, υπάρχουν πολλά λόγια αλλά λίγα έργα επί του πεδίου» κατήγγειλε ο Ιρακινός πρωθυπουργός στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο πριν από την έναρξη διάσκεψης.

Καταγγελία

Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει αρκετή βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά. «Δεν έχουμε λάβει αρκετά, σχεδόν τίποτε. Δεν μπορούμε να υπολογίζουμε παρά μόνο σε εμάς τους ίδιους» είπε και πρόσθεσε: «Εξαιτίας χρηματοπιστωτικών προβλημάτων, δεν είμαστε σε θέση να κλείσουμε νέα συμβόλαια προμήθειας όπλων. Οι περισσότερες συμφωνίες κλείστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με τους Ρώσους. Οι Ρώσοι πλέον τελούν υπό το καθεστώς αμερικανικών κυρώσεων και είναι πολύ δύσκολο να πληρώσουμε για να αποκτήσουμε αυτά τα όπλα. Τα χρήματα βρίσκονται στην τράπεζα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν ζητούμε όπλα, αλλά σας παρακαλούμε να μας αφήσετε να αγοράσουμε πιο εύκολα όπλα».

Ο Αλ Αμπάντι αναφέρθηκε και στους ξένους μαχητές που πολεμούν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Στο παρελθόν, οι Ιρακινοί μαχητές ήταν το 58% έναντι του 42% των ξένων, ενώ σήμερα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί, με το 60% των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να προέρχεται από άλλες χώρες έναντι 40% των Ιρακινών. «Υπάρχει ένα διεθνές πρόβλημα, πρέπει να επιλυθεί. Πρέπει να εξηγήσουμε για ποιο λόγο τρομοκράτες έρχονται από τη Σαουδική Αραβία, τον Κόλπο, την Αίγυπτο, τη Συρία, την Τουρκία και τις ευρωπαϊκές χώρες. Χρειάζεται πολιτική δουλειά των εταίρων μας στον συνασπισμό για το θέμα αυτό» είπε ο πρωθυπουργός του Ιράκ.

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να πολεμούν με όλα τα μέσα. Και κυρίως συνεχίζουν να πολεμούν, αξιοποιώντας ανάλογα και το όπλο της προπαγάνδας, που αποδεδειγμένα καταφέρνει να σκορπά τον τρόμο στην παγκόσμια κοινότητα. Μια νέα πτυχή της φρικτής όσο και παρανοϊκής «λογικής» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτεται αυτή τη φορά από τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις αρχές του έτους οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τρία αγόρια. Ο λόγος; Εξέτρεφαν περιστέρια, κάτι που το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγορεύσει με το σκεπτικό ότι με το να βλέπει κανείς τα γεννητικά όργανα των πουλιών προσβάλλει το Ισλάμ, ενώ η εκτροφή τους θεωρείται χάσιμο χρόνου, ο οποίος θα μπορούσε να αφιερωθεί στην προσευχή!

Απήγαγαν 500 παιδιά

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, τουλάχιστον 500 παιδιά απήχθησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας από δύο επαρχίες του Ιράκ, οι οποίες πρόσφατα κατελήφθησαν από τους τρομοκράτες ισλαμιστές. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της περιοχής Ντιγιάλα, τα παιδιά αυτά απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, με το πρόσχημα της στρατιωτικής και της θρησκευτικής εκπαίδευσής τους. Ωστόσο, ο πραγματικός στόχος των τζιχαντιστών είναι η χρησιμοποίηση των παιδιών αυτών για τη δημιουργία μιας ολόκληρης στρατιάς νεαρών φανατικών ισλαμιστών που θα εκτελούν αποστολές αυτοκτονίας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα