Που «κολλάει» του Παπασταύρου;

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τον πρώην σύμβουλο του Σαμαρά που εμπλέκεται στη «λίστα Λαγκάρντ»

«Ουδέν νεότερον» για την υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, πρώην συμβούλου του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμπλέκεται στη «λίστα Λαγκάρντ». Εως και σήμερα, από το 2012 που άρχισε να ερευνάται η υπόθεση της λίστας, ο έλεγχος από το ΣΔΟΕ δεν έχει ολοκληρωθεί για την υπόθεση Παπασταύρου, και αυτό παρά την αποκάλυψη ότι, προ μερικών μηνών, αρμόδιος ελεγκτής διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της έρευνας. Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «La Stampa», τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν από τις εκλογές ο δεύτερος ελεγκτής του ΣΔΟΕ διατύπωσε επιφύλαξη όταν ο πρώτος τού ζήτησε να συνυπογράψει την έκθεση για να τεθεί στο αρχείο η έρευνα για τον Παπασταύρου.

Τότε, ο προϊστάμενος των δύο ελεγκτών αποφάσισε να συνεχιστεί ο έλεγχος, το ίδιο και ο οικονομικός εισαγγελέας. Σήμερα, ωστόσο, πέντε μήνες μετά, η υπόθεση ακόμα… λιμνάζει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ και αγνοείται η τύχη της, κάτι που συμβαίνει και στη συντριπτική πλειονότητα των ελέγχων για τους εμπλεκομένους στη «λίστα Λαγκάρντ». Το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η έρευνα του ΣΔΟΕ έχει ως αποτέλεσμα να έχει «κολλήσει» και η προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για παραπάνω από έναν χρόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σχετικά με το αν ο πρώην σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται στη λίστα ως υπεύθυνος δύο λογαριασμών – ο ένας ανήκει στην εταιρία Sabri ltd με έδρα τις Παρθένες Νήσους, συνολικού ύψους 5.397.000 ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του, αλλά ανήκουν σε επιχειρηματία από το Ισραήλ ο οποίος επίσης βρίσκεται στη λίστα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα