Σε λευκή απεργία οι αστυνομικοί!

Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να πυροδοτηθεί, προκαλώντας αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τοποθέτησε με την οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση του Μνημονίου στα θεμέλια της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ένστολοι, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και ταυτόχρονα αισθάνονται άοπλοι μπροστά στον καλπασμό της εγκληματικότητας, αποφάσισαν, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι υπογραμμίζουν, ότι ήρθε η ώρα να βάλουν τις δικές τους αδιαπέραστες κόκκινες γραμμές. Οπως σημειώνουν, μάλιστα, άμεσα θα προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η λευκή απεργία!

 

Με μια σκληρή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αφού αρχικά ξεκαθαρίζει ότι κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στον οικονομικό πόλεμο που έχουν κηρύξει στους ενστόλους απαντούν με «πόλεμο» στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι το αμέσως προσεχές διάστημα στην Αθήνα θα συγκληθεί διευρυμένο γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας «προκειμένου να εξετάσει νέες, πιο δυναμικές μορφές αγώνα, μηδέ εξαιρουμένου του μέτρου της λευκής απεργίας».

 

Στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ γίνεται ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη μορφή αγώνα δεν θα αφορά το σύνολο του έργου της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα πάρεργα με τα οποία είναι επιβαρημένη (όπως για παράδειγμα, οικοδομικές παραβάσεις, ηχορύπανση, επιδόσεις κλήσεων, βεβαιώσεις γνήσιου υπογραφής κι άλλα) και τα οποία εξακολουθούν να αποδιοργανώνουν τις υπηρεσίες και να εμποδίζουν συνολικά την Αστυνομία να ασχοληθεί σοβαρά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών.

 

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο ότι η ΠΟΑΣΥ θα απαιτήσει πλέον από την Πολιτεία, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, να απαλειφθεί ο περιορισμός της απεργίας για το ένστολο αστυνομικό προσωπικό.

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: