396 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυαγίου στον Γιανγκτσέ

Στους 396 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από το κρουαζιερόπλοιο που ανατράπηκε τη Δευτέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ, με περίπου άλλους 50 -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι. Οι περισσότερες σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο πλοίο μετά την ανόρθωσή του. Με μόνο 14 επιζώντες, το δυστύχημα έχει γίνει η μεγαλύτερη τραγωδία με πλοίο στην χώρα ενώ οι συγγενείς διαμαρτύρονταν για την αντιμετώπιση που έχουν από τις κινεζικές αρχές.

Το «Αστέρι της Ανατολής», μήκους 76 μέτρων, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ των δύο πρώην πρωτευουσών της χώρας, της Νανκίν (ανατολικά) και της Τσονκίνγκ (κεντρικά) όταν ναυάγησε στην περιοχή Τζιανλί (επαρχία Χουμπέι) το βράδυ της Δευτέρας στις 21:28 τοπική ώρα. Το πλοίο βυθίστηκε σε διάστημα μικρότερο των 2 λεπτών την ώρα που μία σφοδρή καταιγίδα έπληττε την περιοχή, ενώ επέβαιναν σε αυτό 456 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα People’s Daily, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στις καμπίνες του πλοίου, που επαναφέρθηκε στην κανονική του θέση την Παρασκευή, αναζητώντας σορούς των αγνοουμένων. Μόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο καπετάνιος του πλοίου.

Ο Τζιάνγκ Τζάο, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας που διαχειριζόταν το κρουαζιερόπλοιο, υποκλίθηκε και ζήτησε «συγγνώμη» για την τραγωδία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα κρατικά μέσα ενημέρωσης αργά την Παρασκευή, δηλώνοντας πως θα συνεργαστεί «πλήρως» με την έρευνα. Παράλληλα, το Πεκίνο δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξει «συγκάλυψη». Ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του πλοίου παραμένουν υπό κράτηση για τις ανάγκες της έρευνας. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες το πλοίο δεν είχε υπεράριθμους επιβάτες και διέθετε αρκετά σωσίβια.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς των οικογενειών των επιβατών του πλοίου έχουν φτάσει στην περιοχή Τζιανλί, με τους περισσότερους να είναι οργισμένοι από την έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Την Παρασκευή ένας εξοργισμένος συγγενής δύο αγνοούμενων επιβατών ξέσπασε σε μια συνέντευξη Τύπου ανώτερων αξιωματούχων και δημοσίως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταχειρίζεται τους ίδιους της πολίτες ως εχθρούς.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε επιβεβαιώσει ότι την τραγωδία προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο επλήγη από έναν μικρό ανεμοστρόβιλο με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 και πλέον χιλιομέτρων την ώρα και διήρκησε για διάστημα 15 έως 20 λεπτών. «Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 5 χρόνια» είχε δηλώσει ένας υπεύθυνος του Κρατικού Γραφείου Μετεωρολογίας (BEM) σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τζενλί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα