«Η θύρα 13 της Ραφήνας»!

Tην περασμένη Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν μόνος του. Η σύζυγός του Νατάσα έλειπε σε ένα διεθνές ιατρικό συνέδριο στο Παρίσι και εκείνος είχε μείνει στην Αθήνα με τα παιδιά.

Τις καθημερινές, όταν ο Καραμανλής επιστρέφει το μεσημέρι στο σπίτι, βοηθά τον Αλέξανδρο και την Αλίκη στα μαθήματά τους, ιδίως στις ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά. Αυτήν τη φορά όμως το σχέδιο ήταν διαφορετικό. Τα μικρά «βαζελάκια» (δώδεκα ετών σήμερα) ζητούσαν καιρό τώρα από τον πατέρα τους να τα πάει στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, τον Παναθηναϊκό, πιο πολύ από όλα όμως για να ζήσουν την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Τις φωνές, τις ζητωκραυγές, τους πανηγυρισμούς. Τα είχε ξαναπάρει μαζί του στο γήπεδο, όταν εκείνα ήταν έξι ετών, αλλά δεν καταλάβαιναν και πολλά από την ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο Καραμανλής, που παρακολουθεί τακτικά την αγαπημένη του ομάδα από τα συνδρομητικά κανάλια, αποφεύγει κατά τη διάρκεια της σεζόν, που τα μίση και τα πάθη μεταξύ των «αιωνίων» είναι ανεπτυγμένα, να πηγαίνει στο γήπεδο, αλλά αυτήν τη φορά είχε άλλη γνώμη. Το πρωτάθλημα άλλωστε είχε κριθεί και το ενδιαφέρον είχε στραφεί στο ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο (μέσα από τη διαδικασία των play off) για τα προκριματικά του Champions League. Αποφάσισε λοιπόν να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου παρακολουθώντας τον εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Τα πιτσιρίκια ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία του ματς. Η μικρή Αλίκη είχε στρέψει όλο το ενδιαφέρον της στον Μάρκους Μπεργκ και ζητούσε από τον πατέρα της να της εξηγήσει τους κανονισμούς του αθλήματος, ενώ ο Αλέξανδρος, που αγαπά ούτως ή άλλως το ποδόσφαιρο, εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Οταν ο πρόεδρος του Παναθηναικού Γιάννης Αλαφούζος αντιλήφθηκε την παρουσία του Κώστα Καραμανλή, κατευθύνθηκε προς το μέρος του και αντάλλαξαν θερμή χειραψία. Στις εξέδρες των επισήμων βρισκόταν και ο υιός του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος. Να σημειωθεί ότι με τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου του Βορρά» ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί φιλικές σχέσεις. Πάντως ο Κώστας Καραμανλής ως Μακεδόνας και εκλεγόμενος στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στενοχωρήθηκε -παρά την οπαδική προτίμησή του- για την αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς. Ελπίζει όμως ότι η πρόσληψη του Δανού Αρνεσεν στον πάγκο της ομάδας θα αλλάξει την κατάσταση στο ιστορικό σωματείο.

Ο Κώστας Καραμανλής μετά το τέλος του παιχνιδιού επισκέφτηκε μαζί με την Αλίκη και τον Αλέξανδρο το εστιατόριο Μπαϊρακτάρης, του οποίου ο ιδιοκτήτης διατηρεί χρόνια τώρα φιλική σχέση με τον αδελφό του Γιώργο. Εκεί απόλαυσαν τα νόστιμα κεμπάμπ του εστιατορίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με θέρμη από τους πολίτες που βρίσκονταν στο Μοναστηράκι τη βραδιά εκείνη.

Το πηγαδάκι με παλαιμάχους

Ο Κώστας Καραμανλής παρακολούθησε την ομάδα του δίπλα στον δημοτικό σύμβουλο Μαραθώνα και παλαίμαχο (διεθνή) ποδοσφαιριστή του «τριφυλλιού» Σπύρο Λιβαθηνό. Ηταν ενθουσιασμένος με τον Πορτογάλο μέσο του ΠΑΟ Κάρλος Ζέκα, χαρακτηρίζοντάς τον στο ημίχρονο «παίκτη-μηχανή», του οποίου η απόδοση είναι βαρόμετρο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Στο ημίχρονο ο πρώην πρωθυπουργός έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα πηγαδάκι που έστησαν γύρω του παίκτες από την ιστορική ομάδα του Γουέμπλεϊ. Δομάζος (φωτό αριστερά), Λουκανίδης, Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου (φωτό δεξιά) και άλλοι βετεράνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου τον περικύκλωσαν ζητώντας τη γνώμη του τόσο για την ομάδα όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: Espresso

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα