Αύξηση στους μισθούς υπέγραψαν Ισπανοί εργοδότες και συνδικάτα

Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις ύστερα από τριετές “πάγωμα” υπέγραψαν ανακοίνωσαν πως υπέγραψαν εργοδότες και συνδικάτα στην Ισπανία

Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις μέχρι και 1% φέτος και 1,5% το 2016 υπέγραψαν σήμερα οι εργοδότες και τα εργατικά συνδικάτα στην Ισπανία, ύστερα από τριετές “πάγωμα” των μισθών.
Η μισθολογική σύμβαση υπογράφηκε από τις ομοσπονδίες των εργοδοτών CEOE και Cepyme, που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και τα βασικά συνδικάτα εργαζομένων UGT και CCOO.

Η συμφωνία θα έχει τριετή ισχύ, ωστόσο το ποσοστό της μισθολογικής αύξησης για το 2017 δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους.
“Αυτή η συμφωνία αντανακλά την πραγματικότητα”, δήλωσε ο πρόεδρος της CEOE Χουάν Ροσέλ σε συνέντευξη Τύπου, την ώρα που η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και οι τιμές καταναλωτή πέφτουν.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε το 2014 ανάπτυξη 1,4% ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης ή στασιμότητας, ενώ οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν από τον Ιούλιο του 2014.
“Είναι μια συμφωνία ιδιαίτερα πολύτιμη” που θα επιτρέψει “να αφήσουμε πίσω μας την τρέχουσα κρίση και να μιλήσουμε για οικονομική ανάκαμψη” ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του UGT.

Ακόμα και αν η ανάπτυξη φθάσει φέτος το 2,9%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της συντηρητικής κυβέρνησης, δεν θα ευνοήσει όλους τους Ισπανούς. Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,78% το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, πολλοί εργαζόμενοι δέχθηκαν μείωση των μισθών τους ενώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός είναι 645 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα