Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ευσταθίου

Τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επέβαλε ο ανακριτής διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλής, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, στον μεσάζων όπλων Πάνος Ευσταθίου ο οποίος απολογήθηκε το πρωί για την κατηγορία “παράνομων πληρωμών” στο εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τα θωρακισμένα άρματα μάχης Leopard.
Ο κατηγορούμενος πριν από την απολογία του προχώρησε στην επιστροφή σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου και αποτελούσε, σύμφωνα με την κατηγορία, μίζα προς τον απόστρατο συνταγματάρχη Παν. Κατσή, ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα με την ίδια κατηγορία.
Ο Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχ. Δημητρακόπουλο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: “Ο κ. Πάνος Ευσταθίου απολογήθηκε ενώπιον του Ανακριτή του Ν. 4022, κ. Γαβριήλ Μαλλή, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά τα θωρακισμένα άρματα μάχης Leopard, και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Ευσταθίου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες πληρωμές (μίζες) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το ποσό των 965.748,57 ευρώ, που είχε καταθέσει σε ανύποπτο χρόνο στον συγκατηγορούμενο του κ. Παναγιώτη Κατσή, αφορούσε εκπλήρωση ηθικής υποχρέωσης προς αυτόν, γιατί τον θεωρούσε σαν γιο του και τον προόριζε ως διάδοχο της εταιρείας του
Επειδή – όμως – είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί εσφαλμένα ότι το άνω ποσό υπέκρυπτε μη σύννομη πληρωμή , ο κ. Πάνος Ευσταθίου σήμερα κατέβαλε το ισόποσο (965.748,57 ευρώ) σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόθεση του κ. Ευσταθίου είναι να αποκαταστήσει μέχρι τελευταίο ευρώ την ζημιά, που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο και να συμβάλει στη διαλεύκανση της υποθέσεως.
Τέλος, δημόσια, εκφράζεται η ευχή να συνεχίσει το έργο του ο Ανακριτής, κ. Γαβριήλ Μαλλής, γιατί με τις δικονομικές του ενέργειες έχουν ανακτηθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από διάφορους κατηγορούμενους για μίζες περίπου 45.000.000 ευρώ. Πλανάται δε η απορία, γιατί δεν έχουν επιστρέψει – ακόμη – στα δημόσια ταμεία τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εκχωρηθεί στο Δημόσιο από κατηγορούμενους σ’ άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η ENERGA POWER κ.λπ.”.
πηγή: newsit.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα