Αντιμέτωπη με εσωκομματικό πόλεμο η Μέρκελ

Δεν είναι πια μόνο οι συνήθεις «αντάρτες» που επικρίνουν τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ στο ελληνικό ζήτημα. Πλέον η Καγκελάριος έχει να αντιμετωπίσει και τις φωνές σημαντικών στελεχών του κόμματός της.

Αρκετοί πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του CDU αντιδρούν στην πρόθεση της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, που θέλουν αυτό να συνοδεύεται από σκληρούς όρους. Οπως σημειώνει το Spiegel, πέρα από τους συνήθεις αντάρτες, υπάρχουν και τα σημαντικά στελέχη που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Ανάμεσά τους, το νο2 πίσω από την Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU. Ο Φόλκερ Κάουντερ απαίτησε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη συμφωνία λέγοντας: «Το Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο ”πλοίο”, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσουμε. Δεν είναι δυνατόν ο δανειολήπτης να καθορίζει στον δανειοδότη τους όρους που θα δοθεί ένα δάνειο».

Μάλιστα, στο «στρατόπεδο» της Μέρκελ υπάρχει η ανησυχία για το ενδεχόμενο η ψηφοφορία για το ελληνικό ζήτημα στο γερμανικό κοινοβούλιο να πάρει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς προβληματίζονται για το ποιοι από τους αντιδρώντες θα ακολουθήσουν τελικά τη γραμμή της Καγκελαρίου και ποιοι θα συνταχθούν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Πηγή: iefimerida.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα