Κι όμως! Το Mega έκλεβε ρεύμα

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή και η δίωξη που έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα για την Τηλετύπος Α.Ε.

Megaλη κλεψιά στο ρεύμα από το κανάλι της Μεσογείων, καθώς, όπως αποκάλυψε με έγγραφό του προς τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, ήδη έχει ασκηθεί δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελία για κατ' εξακολούθηση κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος!


Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή και Στάθης Παναγούλης κατέθεσαν ερώτηση με θέμα αν υφίσταται ρευματοκλοπή μειωμένης καταγραφής μετρητή της εταιρίας Τηλέτυπος MEGA A.E. Οπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός τους δύο βουλευτές, σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε εισαγγελέα και στις 10/10/2014 διαβιβάστηκε στον 2ο πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθως, η δικογραφία επεστράφη και στις 2/12/2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρεώθηκε σε εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη κατά ενός προσώπου για την αξιόποινη πράξη της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατ' εξακολούθηση. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε στις 16/2/2015 στο Τμήμα Κατηγορητηρίων, προκειμένου να εισαχθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Το ζήτημα για την κλοπή ρεύματος από το Mega είχε φέρει στη δημοσιότητα ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς σε σχετικό έγγραφό του υπογραμμιζόταν ότι, κατόπιν ελέγχου που έγινε στο πάρκο κεραιών, στον Υμηττό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παροχή είχε παραβιαστεί, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής. «Η ΔΕΗ Α.Ε. αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που ετέθη αν πρόκειται για την εταιρία Τηλέτυπος Α.Ε. MEGA, επικαλούμενη λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και τήρησης του φορολογικού απορρήτου σχετικά με τους συνεισπραττόμενους φόρους και τέλη» ανέφεραν στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές και ρωτούσαν αν τελικά «υφίσταται οριστική καταδίκη για την περίπτωση ρευματοκλοπής στον μετρητή αυτό».

 

Ετικέτες: