Ιράκ: Η μαύρη επέτειος της Μοσούλης

Ενα χρόνο στα χέρια των τζιχαντιστών! Ο Ομπάμα στέλνει τώρα 450 εκπαιδευτές για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι

Την πρώτη επέτειο της κατάληψης της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος εορτάζουν οι τρομοκράτες-τζιχαντιστές και για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη «στολίσει» τις κεντρικές λεωφόρους με τις μαύρες σημαίες του χαλιφάτου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που μετέδωσε το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Σουμαρίγια, οι φανατικοί ισλαμιστές διοργανώνουν τη «γιορτή της νίκης» στο πεντάστερο ξενοδοχείο Νινευί, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει μια σύντομη εμφάνιση ή θα στείλει ηχογραφημένο μήνυμα ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Την ίδια στιγμή έχει ζητηθεί από τους κατοίκους της Μοσούλης να… συμμετάσχουν στον εορτασμό, βοηθώντας στον στολισμό κεντρικών κτιρίων με σημαίες και πόστερ.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Αμνηστία έκανε χθες γνωστό ότι τον περασμένο Ιανουάριο, μέλη της μειονότητας των Γεζίντι στο Ιράκ σκότωσαν 21 σουνίτες Αραβες χωρικούς προκειμένου να εκδικηθούν για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι Γεζίντι είναι μία από τις μειονότητες που έχουν υποφέρει πιο πολύ από τις βιαιότητες των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς δεν είναι ούτε Αραβες ούτε μουσουλμάνοι. Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο ερευνητές του ΟΗΕ είχαν δηλώσει ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον των Γεζίντι ενδέχεται να συνιστούν «γενοκτονία».
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού έγινε χθες γνωστό ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας σημαντική αλλαγή στη στάση της στο ζήτημα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, σχεδιάζει τη δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ.

Ενισχύσεις από ΗΠΑ

Εκεί, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει, μέσα στο καλοκαίρι, 450 Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις στην προσπάθεια ανακατάληψης της πόλης Ραμάντι από τους αιμοσταγείς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκπαιδεύοντας Ιρακινούς στρατιώτες μαζί με σουνίτες μαχητές σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. «Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση να γίνει στους κατάλληλους ανθρώπους» ανέφερε.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση αποστολής ειδικής δύναμη εκπαιδευτών, το Στέητ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ένας Αμερικανός υπήκοος, ο Κιθ Μπρούμφιλντ σκοτώθηκε στη Συρία, πολεμώντας τους τζιχαντιστές στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων.

Κτηνωδία! Τον έβαλαν να σκάψει τον τάφο του

Οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών δεν έχουν τέλος! Αυτή τη φορά πέρασαν τα σύνορα του Ισλαμικού Κράτους και έφτασαν στην Αίγυπτο, όπου συνέχισαν τις απάνθρωπες εκτελέσεις τους. Το πιο πρόσφατο θύμα τους ήταν ένας νεαρός γενειοφόρος Αραβας, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον αιγυπτιακό θύλακα των τζιχαντιστών ότι ήταν πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ. Οπως συνηθίζουν, οι τρομοκράτες ισλαμιστές βιντεοσκόπησαν τη διαδικασία της εκτέλεσης. Το σοκαριστικό φιλμ δείχνει τον άτυχο άνδρα, ντυμένο με ολόσωμη πορτοκαλί φόρμα, να σκάβει τον τάφο του (!) ενώ από πάνω του βρίσκεται ένας μασκοφορεμένος τζιχαντιστής, ο οποίος αμέσως μετά και με μεγάλη απάθεια πυροβολεί και εκτελεί το θύμα του με μία σφαίρα στο κεφάλι!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα