Οικογενειακά επιδόματα: Από τον Ιούλιο η δεύτερη δόση αν…

Οι δικαιούχοι θα τα εισπράξουν αφού υποβάλλουν το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης μέχρι 21 Ιουνίου!

Χρονικό περιθώριο έως τις 21 Ιουνίου έδωσε ο νέος διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων για να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους και να προλάβουν έτσι την καταβολή της δεύτερης δόσης, που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Διαφορετικά, αν υποβάλουν αργότερα φορολογικές δηλώσεις, θα λάβουν το επίδομα από Σεπτέμβριο και βλέπουμε…

Ερωτηθείς για το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, ο κ. Μπακαλέξης υπογράμμισε ότι οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, καλούνται να συμπληρώσουν και το έντυπο Α21. Για να προλάβουν όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων και να εκταμιεύσουν τα ανάλογα ποσά, πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους το αργότερο έως τις 21 Ιουνίου. Σε διαφορετική περίπτωση, όσοι υποβάλλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος, άρα και έντυπο Α21, από τις 22 Ιουνίου και έπειτα θα αναγκαστούν να περιμένουν έως τον Σεπτέμβριο για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται.

Ας σημειωθεί ότι τα οικογενειακά επιδόματα αφορούν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Με κριτήρια

Το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις. Τα επιδόματα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση, ή 25 ετών, εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

Τα οικογενειακά επιδόματα χορηγήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος σε περίπου 700.000 οφειλέτες. Ωστόσο υπάρχουν επιπλέον περίπου 22.000 αιτήσεις από το 2014 οι οποίες, λόγω υποχρέωσης υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί, κάτι που αναμένεται να γίνει με την καταβολή της δεύτερης δόσης των επιδομάτων που αφορούν το τρέχον έτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα