Αγρια ληστεία με καλάσνικοφ

Βροχή από πυρά και τρόμος έπειτα από εισβολή μαφίας σε κατάστημα ξενοδοχείου την ώρα παιδικού πάρτι

Ο φόβος και ο τρόμος της Κρήτης είχε γίνει η σπείρα τριών αδίστακτων ληστών, οι οποίοι προκάλεσαν πανικό το βράδυ της Παρασκευής έξω από το ξενοδοχείο «Creta Maris», στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Μαρής από το Φόδελε και ο επίσης 29χρονος και σεσημασμένος Κωνσταντίνος Κλίνης από τα Ζωνιανά, μαζί με έναν 33χρονο Αρμένιο συνεργό τους, εισέβαλαν με καλάσνικοφ και λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου.

Αμέσως μετά οι δράστες βγήκαν έξω, όμως είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η Αστυνομία και είχαν φτάσει οι πρώτοι άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον τους και άνοιξαν πυρ, όμως οι αστυνομικοί, που ήδη είχαν πάρει θέσεις, απάντησαν στα πυρά και τους τραυμάτισαν (τον Κλίνη, μάλιστα, σοβαρά). Εκείνη την ώρα γινόταν πάρτι από μαθητές λυκείου του Ηρακλείου στο μπαρ του ξενοδοχείου και ευτυχώς, εκτός από την αναστάτωση που προκλήθηκε, δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Η αστραπιαία ανταπόκριση των τοπικών Αρχών οφείλεται στο γεγονός ότι η Αστυνομία είχε ακροβολισμένες περιπολίες για τον εντοπισμό της σπείρας. Οι συγκεκριμένοι ληστές είχαν «ειδίκευση» στις κλοπές Ι.Χ., τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες και στη συνέχεια τους έβαζαν φωτιά.
Μετά την κλοπή Ι.Χ. φορτηγού που είχε γίνει μία ημέρα νωρίτερα σε περιοχή του Ηρακλείου, εκπονήθηκε σχέδιο δράσης, με αστυνομικές δυνάμεις που τους περίμεναν να «χτυπήσουν». Αποτέλεσμα ήταν η έγκαιρη και επιτυχής επέμβαση, ενώ από την έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε η εξιχνίαση τουλάχιστον άλλων επτά ληστειών για τις οποίες ήταν υπεύθυνη η συγκεκριμένη σπείρα.

Σημειώνεται ότι ο Κλίνης ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά και ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων για την ένοπλη επίθεση εναντίον του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το 2007 σε έφοδο στα Ζωνιανά και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει σε άγρυπνο κώμα! Μάλιστα, στο άκουσμα αυτής της είδησης, η αδερφή του αστυνομικού ξέσπασε και εκδήλωσε δημοσίως την ικανοποίησή της. Η συνολική οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα