Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ;

Δυστυχώς η Ευρώπη για άλλη μια φορά έχει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι. Και αντί να σημαδέψει τους πραγματικούς εχθρούς που την απειλούν, ετοιμάζεται να πυροβολήσει τα πόδια της. Εκείνο που δεν συνειδητοποιεί είναι ότι εάν επιμείνει σε αυτήν την επιλογή, το μόνο που θα καταφέρει, αργά ή γρήγορα, είναι να προκαλέσει αιμορραγία στο σώμα της και να καταρρεύσει και εκείνη. Εδώ που έφτασαν την Ελλάδα, με τις επί πέντε χρόνια λάθος επιλογές-συνταγές τους, το μόνο που κατάφεραν είναι να μας φέρουν κοντά σε ένα σημείο που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε.

Αντιθέτως, εκείνοι, Γερμανοί, Γάλλοι και λοιποί συγγενείς, έχουν να χάσουν πολύ περισσότερα εάν εμμείνουν στην καταστροφική επιλογή να πατήσουν τη σκανδάλη. Οσα αποκαλύπτονται για τον βρόμικο ρόλο των θεσμών από την αρχή της κρίσης δείχνουν ότι ουδέποτε στα πέντε αυτά χρόνια θέλησαν πραγματικά να βοηθήσουν την Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι ένοχοι για όσα συμβαίνουν και ζούμε και ως γνωστόν στην περίπτωσή τους ισχύει απόλυτα το νομικό απόφθεγμα ένοχος ένοχον ου ποιεί.

Για αυτό καλό είναι να σταματήσουν να δηλητηριάζουν τους λαούς τους με ψέματα σε βάρος των Ελλήνων. Ηδη άρχισαν πάλι τα παραμύθια, ότι δεν μπορεί να δουλεύουν σκληρά οι Γερμανοί για να απολαμβάνουν μεγάλες συντάξεις και να κάνουν τη μεγάλη… ζωή οι Ελληνες. Εκείνο που δεν λένε είναι πόσο έχουν πληρώσει και πληρώνουν οι Ελληνες την κρίση. Πόσο πλήρωσαν και πληρώνουν οι Ελληνες τα εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ που κατέληγαν στις γερμανικές και στις γαλλικές εταιρίες, μεγαλώνοντας τα έσοδά τους και δημιουργώντας μαύρες τρύπες στον ελληνικό Προϋπολογισμό.

Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η αλήθεια και τη γνωρίζουν πολύ καλά. Οπως ξέρουν και πολύ καλά ότι αυτή την ιστορική περίοδο η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα ζητήματα από το Brexit, τις σχέσεις της με τη Ρωσία αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο με τον σκληρό πυρήνα των μουσουλμάνων. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Εάν τώρα οι ηγέτες της Ε.Ε. θεωρούν ότι βλέποντας τη μικρή εικόνα, που είναι η Ελλάδα, θα γλιτώσουν αυτά που έρχονται, θα κάνουν το μεγάλο ατόπημα, δίνοντας τη χώρα μας… δώρο σε άλλους. Για αυτό καλό θα είναι να βάλουν νερό στο κρασί τους, όπως εξάλλου έκανε και η ελληνική κυβέρνηση, και να σταματήσουν τους εκβιασμούς. Για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ο δρόμος είναι ένας: ενότητα σε όλα τα επίπεδα. Εάν αποφασίσουν κάτι άλλο, ας ετοιμαστούν να θερίσουν θύελλες αφού σπέρνουν ανέμους…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα