Ξαφνικό ραντεβού Σαμαρά – Καραμανλή στην Κηφισιά!

Συνάντηση – έκπληξη εν μέσω αρνητικού κλίματος στη Συγγρού για το θέμα της Ντόρας

Μία ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε η συνάντηση (ξεκίνησε στις 19.15 και ολοκληρώθηκε στις 20.30) του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κηφισιά. Το ραντεβού-έκπληξη ήρθε και ως απάντηση του κ. Σαμαρά στο βαρύ κλίμα που δημιούργησε στη Ν.Δ. η συνάντηση Ντόρας – Τσίπρα και η κριτική που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για αδράνεια στο πολιτικό συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες από τη Συγγρού, οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα λόγω της παρατεταμένης κρίσης.

Εγρήγορση

Οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής εκτίμησαν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση και πως η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σκοπεύει να συνεχίσει τις συναντήσεις του με πρώην πρωθυπουργούς, όπως τον Κώστα Σημίτη, τον Λουκά Παπαδήμο, ακόμη και τον Κώστα Μητσοτάκη.

Να σημειώσουμε ότι για άλλη μία φορά ο Κώστας Καραμανλής, παρά τις διαρροές που έκαναν και κάνουν από τη Συγγρού συνεργάτες του κ. Σαμαρά σε βάρος του (με αποκορύφωμα ότι ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα), έδειξε ότι πάνω από όλα βάζει την πορεία του τόπου και την ενότητα της παράταξης που δοκιμάζεται. Πάντως, από την πλευρά του δεν έγιναν διαρροές για τη συνάντηση.

«Πρόεδρε, κάνε κάτι! Η Ν.Δ. έχει πλέον απομονωθεί»

Δύσκολες ώρες πέρασε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά ορισμένα στελέχη τον «πυροβόλησαν» για την αδράνειά του και την απομόνωση στην οποία οδηγεί τη Ν.Δ.
Η κριτική ίσως να ήταν πιο αυστηρή προς τον τέως πρωθυπουργό, αν δεν υπήρχε το θέμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα μέλη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου συμφώνησαν ότι ήταν λάθος της (και πρόκληση) η συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς συνεννόηση με την ηγεσία της Ν.Δ.

Προτάσεις

Κατά τα άλλα, προτάθηκε από τα στελέχη να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος (Βορίδης), να συναντηθεί ο κ. Σαμαράς με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και να ζητήσει σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών (Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννη, Κακλαμάνης), να συναντηθεί με Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά (Βαρβιτσιώτης) και να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία ισοδύναμα στις προτάσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών (Μητσοτάκης και υπέρ Παπαμιμίκος και Ιωαννίδης).

Πάντως, αντί να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη σε πρώτη φάση εισέπραξαν ένα ξερό «όχι σε όλα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίστηκε ότι εδώ που φτάσανε τα πράγματα θα αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τη συμφωνία. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για κοροϊδία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση. Παράλληλα προανήγγειλε πρωτοβουλίες της Ν.Δ. σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα