Απόφαση – σοκ για τον Β. Μαρινάκη!

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο Α.Τ. της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγύηση 200.000 ευρώ

Βαρείς περιοριστικούς όρους, οι οποίοι για πρώτη φορά επιβάλλονται σε εν ενεργεία πρόεδρο ΠΑΕ, επιφύλασσε η Δικαιοσύνη στον «ηγέτη» του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη! Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων Ελένης Μαυροπούλου, στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβλήθηκε καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με τις αθλητικές δραστηριότητες (το ποδόσφαιρο, στην προκειμένη περίπτωση) και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής όπου δηλώνει μόνιμη κατοικία.

Ο κ. Μαρινάκης απολογήθηκε χθες επί περίπου επτά ώρες για πέντε κακουργηματικές κατηγορίες. Πρόκειται για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, της ηθικής αυτουργίας σε δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και της απάτης. Οπως σημείωναν χθες νομικοί κύκλοι στη «δημοκρατία», ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ο οποίος επιβλήθηκε στον κ. Μαρινάκη είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Και αυτό διότι σημαίνει ότι πλέον ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί την ΠΑΕ στα επίσημα όργανα του ποδοσφαίρου (διοικητικό συμβούλιο ΕΠΟ, Super League, επιτροπές).

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι ωστόσο τόνιζαν ότι δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας (τις μετοχές, δηλαδή, που διαθέτει ο κ. Μαρινάκης). Ερώτημα τίθεται για το εάν μπορεί να παραμείνει στα καθήκοντα του προέδρου. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μπορεί, καθώς πρόκειται για τη διοίκηση ανώνυμης εταιρίας. Στον κ. Μαρινάκη δεν επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γεγονός που -κατά πληροφορίες- συνδέεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στο εξωτερικό.

Στην Ευελπίδων

Ο κατηγορούμενος προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 7 χθες το πρωί και αποχώρησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα, την ώρα που έβγαινε από το κτίριο, έξι άνθρωποι της ΠΑΕ, οι οποίοι είχαν προσέλθει προς συμπαράστασή του, τον χειροκρότησαν. Πάντως, νωρίτερα δημοσιογράφοι κατήγγειλαν ότι είχαν δεχτεί απειλές από άντρες της προσωπικής ασφάλειας του κ. Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο 33ος κατηγορούμενος ο οποίος απολογήθηκε για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Η ανάκριση πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο με την απολογία του Πορτογάλου προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος κλήθηκε από τον ανακριτή μετά τις καταγγελίες του Τάκη Φύσσα. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι ο Πορτογάλος του είχε εκμυστηρευτεί πως στον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος του ζητήθηκε να μη χρησιμοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Βέβαια, ο Σα Πίντο, με επιστολές του στον Τύπο, το έχει αρνηθεί.

Τι είπε για την υπόθεση του πλοίου «Νοοr1»

Τη χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων σε βάρος του, στο πλαίσιο ενός πολέμου που γίνεται εναντίον του ίδιου αλλά και του Ολυμπιακού από συγκεκριμένους κύκλους, τους οποίους και κατονόμασε, φέρεται ότι κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» φέρεται ότι έκανε επίκληση στην υπόθεση της μεταφοράς και διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1», στην οποία -όπως τόνισε-, παρότι είναι εντελώς άσχετη με τον ίδιο, αυτοί οι κύκλοι επιχείρησαν να τον εμπλέξουν.

«Θα παραμείνω πρόεδρος του Ολυμπιακού»!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, έκανε δήλωση για το μέλλον του στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στην ομάδα μας. Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού μας. Μετά το διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας 22/6 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, που έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, με σκοπό την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και μια σπουδαία πορεία στο Champions League».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα