Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Παπασταύρου

Ανοίγουν τώρα του λογαριασμούς του για την προέλευση των $550.000.000

Σφίγγει κι άλλο ο κλοιός γύρω από τον έμπιστο σύμβουλο του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά Σταύρο Παπασταύρου για τη «λίστα Λαγκάρντ». Μετά την εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προκειμένου να εντοπιστεί η άκρη του νήματος για τις κινήσεις και την προέλευση των 550.000.000 δολαρίων που συνδέονται με το όνομά του.

Ο κ. Παπασταύρου βρέθηκε συνδιαχειριστής του λογαριασμού-μαμούθ, όταν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά έχει αρνηθεί έως τώρα να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο επιχείρημά του είναι ότι η εμπλοκή του ως δικηγόρος σχετίζεται με λογαριασμό 5.400.000 δολαρίων πελάτη του.
Μάλιστα, την εξήγηση αυτή υιοθέτησε ασμένως και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τον διατήρησε -παρά τις αποκαλύψεις- ως δεξί του χέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δεν δίστασε κατά τρόπο ανεξήγητο να τον εγκωμιάσει και εντός της Βουλής λέγοντας: «Μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου»!

Το περίεργο, επίσης, είναι ότι ο κ. Παπασταύρου συμμετείχε έως τις εκλογές σε όλες τις συζητήσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, αναλάμβανε πολλές ειδικές αποστολές, ενώ είχε πάει και στην Ελβετία για το θέμα με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών. Ομως, την ίδια περίοδο ο Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», κατήγγειλε ότι οι δανειστές τη χρησιμοποιούσαν για να ελέγχουν Ελληνες πολιτικούς…

Παρά την ισχυρή πολιτική προστασία, ωστόσο, η έρευνα για τον κ. Παπασταύρου προχώρησε. Μάλιστα, αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα επιχειρήθηκε είτε να μπει στο συρτάρι η υπόθεση και να συγκαλυφθεί είτε να καταστραφούν λίγο πριν από τις εκλογές πρωτότυπα στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει το πικρό ποτήριον. Κι εκτός από την ποινική δικογραφία που -όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος- έχει σχηματιστεί, χθες είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Παρόν» και τα έγγραφα, με τα οποία οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές ζητούν το άνοιγμα των λογαριασμών του…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα