Στα "χαρακώματα" Ρωσία και Ουκρανία για έναν Άγιο!

 

Δυστυχώς παρόλες τις εκκλήσεις από την παγκόσμια κοινότητα ο πόλεμος σε όλα τα επίπεδα Ρωσίας με την ουκρανική κυβέρνηση και όχι με το ουκρανικό λαό συνεχίζεται! Τώρα στη μέση της αντιπαράθεσης βρέθηκε ένας Άγιος!

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Άγιο Βλαδίμηρο.
Ενόψει λοιπόν της 1000ης επετείου από το θάνατο του Βλαδίμηρου του Μεγάλου - που αργότερα έγινε Άγιος Βλαδίμηρος τα δύο έθνη, Ρωσία και Ουκρανία, αντιμάχονται πάνω από την πνευματική κληρονομιά του.

Ανακοινώνοντας ένα εθνικό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων γύρω από την επέτειο την 15η Ιούλη ο Ουκρανός πρόεδρος Poroshenko, αποκάλεσε τον ΄γιο Βλαδίμηρο ιδρυτή του "ευρωπαϊκού κράτους των Ρως-Ουκρανίας".

Πολλοί στη Ρωσία, η κυβέρνηση του οποίου επίσης γιορτάζει το Ιωβηλαίο, το αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό: «Είναι δύσκολο να λέμε ότι πρόκειται για μια μάλλον είναι μια φαντασίωση, "δήλωσε ο Αντρέι Nazarov, διευθυντής του κρατικού ρωσικού στρατιωτικό ιστορικού Οργανισμού..

Ο κ Nazarov και πολλοί Ρώσοι πολιτικοί ισχυρίζονται πως ο Βλαντιμίρ αποτελεί σύμβολο της Ρωσίας. "Χάρη σε αυτόν, η Ρωσία έγινε αυτό που είναι - ένα ισχυρό κράτος με μια ισχυρή, Ορθόδοξη Χριστιανική βάση», είπε ο κ Nazarov.

Πάντως η διελκυστίνδα του πολέμου για τον Άγιο Vladimir αντικατοπτρίζει την πάλη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, με πολιτικό υπόβαθρο ειδικά αφότου πέρυσι με έγινε η προσάρτηση της Κριμαίας και ακολούθησε ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι Ουκρανοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να χαράξουν μια ιστορική ταυτότητα ξεχωριστή από τη Ρωσία.

Βεβαίως πιο ψύχραιμοι ιστορικοί τόνισαν ότι ο Άγιος Βλαντιμίρ είναι κοινή ιδιοκτησία και αψηφά την εθνικοποίηση από οποιαδήποτε χώρα. .

Παρόλα αυτά ένα άγαλμα 24m του Βλαντιμίρ φέροντα ένα σπαθί και κρατώντας ψηλά ένα σταυρό έχει γίνει ένα σύμβολο της επετείου της Ρωσίας. Στέκεται στην κορυφή ενός από τους λίγους λόφους της πόλης, ως κυρίαρχο μνημείο στον ορίζοντα της Μόσχας.
Για την ιστορία ο Βλαδίμηρος, αρχικά ήταν παγανιστής με ένα καλά εφοδιασμένο χαρέμι. Αργότερα ασπάστηκε τον χριστιανισμό και οδήγησε τον λαό του στον ποταμό Δνείπερο για μια μαζική βάπτιση.

Για τον Πούτιν και τη Ρωσία ο Άγιος Βλαδίμηρος είναι διπλά χρήσιμος. λένε οι αναλυτές, μιας και ο πρίγκιπας ασπάστηκε τον Χριστιανισμό στην πόλη της Κριμαίας!!!!
πηγή: ekklisiaonline.gr

Ετικέτες: