Ρωσικό εμπάργκο και πάλι…

Ακαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της κυβέρνησης ως προς το θέμα της άρσης ή έστω της χαλάρωσης του ρωσικού εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα. Δυστυχώς, παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε η πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη στην Αγία Πετρούπολη, τις εξελίξεις πρόλαβαν οι Βρυξέλλες, οι οποίες προχώρησαν χθες σε ανανέωση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016, την οποία αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.

Η αντίδραση της Μόσχας δεν άργησε να έρθει διά στόματος του  εκπροσώπου Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στην ανανέωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων «με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας». Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει πως τυχόν επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων θα οδηγήσει de facto σε ανανέωση των ρωσικών περιορισμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό και δεν πρέπει να αξιώνουμε κάποια μονομερή ενέργεια υπέρ της χώρας μας από τη Μόσχα. Αυτό που επιβάλλεται όμως είναι να αναζητήσουμε διεξόδους διάθεσης των εγχώριων προϊόντων, γιατί μάλλον τα σύνορα της Ρωσίας θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά για καιρό…

Πηγή:naftemboriki

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα