ΝΔ: Οι δύο Θεσσαλοί του Βορρά

Η καταρχήν ενημέρωση (σε καφετέρια) του απερχόμενου αναπληρωτή γραμματέα στον διάδοχό του για το τι παραλαμβάνει

Δεν θα μπορούσε να το πει κανείς επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής αυτό που έγινε χθες το απόγευμα μεταξύ του Θόδωρου Μητράκα και του Νίκου Φώτου. Οι δύο «γαλάζιοι» συναντήθηκαν σε κεντρική καφετέρια της Θεσσαλονίκης και τα είπαν για περίπου 45 λεπτά, με σκοπό ο απερχόμενος αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Δ. Βορείου Ελλάδος Νίκος Φώτος να ενημερώσει τον διάδοχό του Θόδωρο Μητράκα για το τι παραλαμβάνει.

Τα κοινά χαρακτηριστικά δεν λείπουν από τους δύο νεοδημοκράτες. Παλιοί οννεδίτες, στήριξαν το 2009 τον Αντώνη Σαμαρά στη μάχη για την εκλογή, ενώ έχουν καταγωγή και οι δύο από τη Λάρισα. Εφυγε ο ένας Θεσσαλός, λοιπόν, και ήρθε ο άλλος, που πάντως είναι και αρκετά μικρότερος. Ο Φώτος είναι γεννημένος το 1959, ο Μητράκας το 1976.

Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει τις επόμενες ημέρες στα γραφεία της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνεδρίαση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος και να ακολουθήσουν αλλαγές προσώπων στους περιφερειάρχες και τους τομεάρχες της βόρειας Ελλάδας.

Πάντως, ο κομματικός μηχανισμός που παραλαμβάνει ο Μητράκας κάθε άλλο παρά αμελητέος είναι. Στη Μακεδονία και τη Θράκη λειτουργούν 15 ΝΟΔΕ και περίπου 65 Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, στους 15 νομούς της βόρειας Ελλάδας η Ν.Δ. έχει περίπου 100.000 μέλη, δηλαδή το 1/3 της πανελλαδικής κομματικής δύναμής της! Η διαχείριση όλων αυτών των μελών και στελεχών αποτελεί την καινούργια πρόκληση του νέου αναπληρωτή γραμματέα βόρειας Ελλάδας.

Οσο αφορά τον Νίκο Φώτο, δεν αποστρατεύεται κομματικά. Οπως ανακοινώθηκε, αναλαμβάνει γραμματέας αξιολόγησης και επιμόρφωσης στελεχών με ευθύνη τη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα χθες έπιασε κιόλας δουλειά. Τηλεφώνησε σε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. και τους έδωσε οδηγίες για την παρουσία τους στην εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη», όπου πολλοί «γαλάζιοι» έδωσαν χθες το «παρών»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα